Aardappelgratin met bier 27 april 2018

door Helene Gerechten

Een biertje in de hand.. én in je gratin. Dit comfortfood is het helemaal waard om op een herfstavond te maken. De cheddarkaas in combinatie met nootmuskaat en bier maakt deze gratin hét verwengerecht voor jezelf én je partner. Smakelijk!

Aardappelgratin met bier

Ingredients

  • 200 g spekblokjes
  • 2 uien
  • 330 ml bier
  • 1 kg aardappelen
  • Olijfolie
  • 200 ml kookroom
  • Een snufje nootmuskaat
  • Zout en peper
  • 50 g geraspte cheddarkaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak het spek in een pan goudbruin. Hak ondertussen de uien fijn en bak ze glazig in de pan met spek voor ongeveer 5 minuten. Voeg de helft van het bier toe en dek af voor 5 minuten.
  3. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Voeg de aardappelen en de rest van het bier toe aan de pan. Dek af en bak op een matig vuur gedurende 10 minuten. Roer regelmatig.
  4. Vet de gratinschotel in met olijfolie en voeg de aardappelen, spek en uien toe aan de schaal. Giet de vloeibare room erin en breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Bedek het geheel met geraspte cheddarkaas.
  5. Plaats gedurende 30 minuten in de oven.
Vorig artikel
Pompoengratin Pompoengratin
Volgend artikel
Gratin van gnocchi met zalm Gratin van gnocchi met zalm

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *