Aardappelgratin met bier

27 april 2018
door Helene Gerechten

    Een biertje in de hand.. én in je gratin. Dit comfortfood is het helemaal waard om op een herfstavond te maken. De cheddarkaas in combinatie met nootmuskaat en bier maakt deze gratin hét verwengerecht voor jezelf én je partner. Smakelijk!

    Aardappelgratin met bier

    Ingredients

    • 200 g spekblokjes
    • 2 uien
    • 330 ml bier
    • 1 kg aardappelen
    • Olijfolie
    • 200 ml kookroom
    • Een snufje nootmuskaat
    • Zout en peper
    • 50 g geraspte cheddarkaas

    Instructions:

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bak het spek in een pan goudbruin. Hak ondertussen de uien fijn en bak ze glazig in de pan met spek voor ongeveer 5 minuten. Voeg de helft van het bier toe en dek af voor 5 minuten.
    3. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Voeg de aardappelen en de rest van het bier toe aan de pan. Dek af en bak op een matig vuur gedurende 10 minuten. Roer regelmatig.
    4. Vet de gratinschotel in met olijfolie en voeg de aardappelen, spek en uien toe aan de schaal. Giet de vloeibare room erin en breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Bedek het geheel met geraspte cheddarkaas.
    5. Plaats gedurende 30 minuten in de oven.
    Vorig artikel
    Pompoengratin Pompoengratin
    Volgend artikel
    Gratin van gnocchi met zalm Gratin van gnocchi met zalm

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.