Biscuitbroodjes met bosbessen
22 mei 2015
door hellofresh
Gerechten
De bosbes is een gezonde vrucht. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine B en C, antioxidanten en mineralen. Daarnaast zijn bosbessen rijk aan vezels. Reden genoeg dus om dit lekkere recept met bosbessen te proberen! Deze zachte broodjes met friszoete bessen smaken lekker als ontbijt of als warme snack voor tussendoor.
Ingrediënten voor 12 tot 16 kleine broodjes:
- 100 g bosbessen
- 240 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 5 el suiker
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl nootmuskaat
- 350 ml vloeibare slagroom
Benodigdheden:
- Grote kom
- Mixer
- Bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom. Voeg de suiker, het zout, de nootmuskaat en de bosbessen toe aan het deeg en meng goed.
- Klop de slagroom met een mixer tot deze in volume meer dan verdubbeld is. Roer de opgeklopte slagroom voorzichtig door het deeg. Hoe minder je het deeg bewerkt des te luchtiger het eindresultaat wordt.
- Stort het deeg op een bakplaat met bakpapier en bewerk tot een rechthoek van ongeveer 2 – 2,5 cm hoog.
- Snijd het deeg met een scherp en nat (pizza)mes in 12 – 16 blokjes . Snijd het deeg niet helemaal door!
- Bak de biscuitbroodjes 30 minuten in de oven.
Dit recept zit deze week in onze Fruitbox. Deze broodjes smaken heerlijk met vruchtencompote. Volgende week zit er een recept voor aardbeiencompote in de Fruitbox.
Eet smakelijk!
Zojuist gemaakt. Heerlijk! Hebben jullie ook nog leuke suggesties voor de kokosnoot. Ik heb er nooit mee gekookt.
Zopas mijn doos voor deze week ontvangen! Alles vers. Jammer dat er twee van de vier eitjes gebroken zijn. Verschillende verpakkingen hangen onder het eiwit.
Hoe maak je falafel balletjes? Ze zaten in het pakket van deze week (26-05-2015). Lekker was het wel, maar balletjes maken…
Kneed het deeg. Blijft overal aan plakken, behalve aan elkaar.
Maak er balletjes van, dat gaat dus echt niet.
Bak het aan elke kant bruin, dat wordt dus één kant aangekoekt en één kant grrrrr… wil niet omkeren in de pan, en de helft zit aan de bodem vast.
Eindresultaat: roerbak falafel.
Ziet er niet uit, maar smaakt nog steeds goed, en kan ook tussen de pitabroodjes gepropt worden.
Achteraf vind ik met omwegen op het blog hoe jullie het doen.
Uitrollen – daar was deze substantie veel te nat voor.
Balletjes van maken – en schone handen houden – echt onmogelijk.
Mooi opbakken – met geen mogelijkheid.
Jammer, en dan te bedenken dat dit recept was gekwalificeerd als gemakkelijk.
Bij ons ging het balletjes maken vanzelf en het omrollen moest je gewoon het geduld hebben dat ze net genoeg gebakken haalden dan lieten ze vanzelf los