De 10 gezondste groenten

15 januari 2017
door Charlot van Scheijen Tips en Tricks

  Is gezonder eten een van je doelen? Dan heb je vast iets aan dit lijstje van de tien gezondste groenten die er zijn. HF_BLOG_Illustration_SuperFood_NL
  Hoewel er over gezond natuurlijk veel verschillende ideeën bestaan, is iedereen het er over eens dat groenten goed voor je zijn. Deze tien groenten hebben de hoogste score wat voedingsstoffen-dichtheid betreft. Dat klinkt misschien een beetje wetenschappelijk, maar we leggen het je uit.

  Verhoudingen

  Om te bepalen hoe goed een bepaald soort eten voor je is kijk je naar de voedingsstoffen, maar ook naar de verhouding voedingsstoffen en calorieën. Je kijkt dan naar wat iets je lichaam oplevert (voedingsstoffen), maar ook wat het je ‘kost’ (calorieën). Als die verhouding helemaal optimaal is, zoals bij waterkers, scoort een product de volledige 100%.

  De hele lijst

  Natuurlijk zijn er wel wat mitsen en maren. Zo staat peterselie heel hoog in de lijst, maar zul je daar in de praktijk niet zo heel veel van eten. Toch is het zeker een goed idee om deze groenten wat vaker op je menu te zetten. De hele lijst van de 41 groenten en fruit met de hoogste voedingsstoffen-dichtheid vind je, in het Engels, hier.

  Vorig artikel
  Alledaagse superfoods Alledaagse superfoods
  Volgend artikel
  Voedselverspilling & HelloFresh Voedselverspilling & HelloFresh

  Gerelateerde artikelen