Een smakelijke week zonder vlees: zo doet je dat!

28 februari 2018
door Lisa Kapan Gerechten

    Vegetarisch eten hoeft helemaal niet saai of eenzijdig te zijn. Ter ere van de Week Zonder Vlees delen we onze favoriete vegetarische gerechten met je en vertellen we over een lekkere verrassing in je box! 

    #WeekZonderVlees

    In de Week Zonder Vlees (5 t/m 11 maart) zetten we onze maaltijden zonder vlees of vis in het zonnetje, want minder vlees eten is goed voor mens, dier en milieu. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je één week geen vlees eet je 7 maanden douchewater, 111 kilometer autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom bespaart?
    Ga een week voor vega en laat je inspireren door deze topgerechten.

    Vega-favoriet: shakshuka

    Ons recept voor shakshuka met geitenkaas is inmiddels favoriet onder vele HelloFresh’ers. Niet zo gek ook: dit hartverwarmende gerecht uit de Midden-Oosterse keuken is een echte smaakexplosie. Je krijgt er bovendien lekker veel groenten mee binnen en zet het zó op tafel. In veel landen is shakshuka zo geliefd dat het niet alleen als avondeten, maar ook als (stevig) ontbijt en lunch wordt gegeten. Wij snappen wel waarom!

    Vega-favoriet: portobelloburger

    vegetarisch

    De portobello vindt zijn herkomst in Italië en is familie van de kastanjechampignon. Met zijn ronde vorm en vlezige structuur is ‘ie bijna voorbestemd om op een hamburgerbroodje te eindigen. Zo eten we ‘m dan ook graag! In dit populaire vegetarische gerecht combineer je hem met klassieke gebakken aardappeltjes en natuurlijk een flinke dot mayonaise. Daar kan zelfs de grootste vleesfanaat geen nee tegen zeggen.

    Vegetarische verleidingen in je box

    Wil jij meedoen met de Week Zonder Vlees? Wij helpen je! Die week staat er genoeg lekkers zonder vlees op het HelloFresh-menu. Wat dacht je bijvoorbeeld van parelcouscous met gekleurde peen, feta en amandelen en kruidige lasagne met prei en courgette?  Of verwen jezelf extra en kies het Premium-recept; met de romige knolselderijpuree met balsamicobietjes, zilveruitjessaus en paddenstoelen waan je je haast in een restaurant. Bekijk hier alle recepten waar je uit kunt kiezen.

    Verrassing!

    Om je in de Week Zonder Vlees nóg meer vegetarische inspiratie te geven, zit er een lekker extraatje in de box: Garden Gourmet chicken style filetstukjes. Deze stukjes zijn rijk aan eiwitten, vegan en heel veelzijdig: gril ze voor in een salade met asperges, marineer ze en gebruik ze in een lekkere curry of maak het bijgevoegde recept voor goedgevulde wraps met groenten. Dat wordt groen genieten!

    Doe jij mee met de Week Zonder Vlees? Deel het op Facebook met #WeekZonderVlees

    Vorig artikel
    Hoe pocheer je een ei? Hoe pocheer je een ei?
    Volgend artikel
    Worstmakers Brandt & Levie Worstmakers Brandt & Levie

    Gerelateerde artikelen