Worstmakers Brandt & Levie

1 maart 2018
door Charlot van Scheijen Achter de schermen

  De mannen van Brandt & Levie maken de lekkerste worsten, die je dan ook met regelmaat in onze gerechten tegenkomt. Lees meer over deze Amsterdamse ondernemers en onze favoriete recepten met worst!
  bl

  Worst van goed gehouden Nederlandse varkens

  Wij zijn er dol op: de worstjes van Brandt & Levie. Zij staan voor de allerlekkerste, lokaal geproduceerde worstjes en andere delicatessen van goed gehouden Nederlandse varkens.

  Brandt & Levie is een jongensdroom die is uitgekomen. De drie schoolvrienden Jiri, Geert en Samuel werkten na de nodige omzweveringen alle drie in dezelfde Amsterdamse restaurantkeuken, waar steeds duidelijker werd dat ze iets voor zichzelf wilden beginnen. Ze besloten een reis naar Italië te maken om daar de fijne kneepjes van het worstmaken te leren. De mannen liepen stage bij de beste worstmakers van Italië, dankzij de hulp van niemand minder dan Slow Food (tegenbeweging van fast food) oprichter Carlo Petrini. Ze leerden van ambachtelijke worstmakers die met veel liefde hun producten maakten.

  Smaakexperimenten

  Weer thuis waren ze enthousiaster over worst dan ooit en gingen ze aan de slag. Brandt & Levie was geboren! Ze testten tientallen smaken en gebruikten verschillende technieken die ze hadden geleerd op hun reis. Uit die experimenten ontstond een basis: zeven smaken droge worst. Inmiddels hebben de mannen flink uitgebreid en hebben ze een heus worstatelier in Amsterdam West waar ze behalve worst ook paté, rillettes, leverworst en nog veel meer lekkers maken.

  Persoonlijk

  Bij Brandt & Levie werken ze het liefst met leveranciers waarmee ze een bepalen zíj wat jij op je bord krijgt en welke prijs de boer voor zijn dieren krijgt. Op die manier leveren ze hun bijdrage aan het veranderen van ons voedselsysteem. Mannen met een missie dus.

  Wild van worst

  Brandt&Levie worst

  De worsten van Brandt & Levie zijn vol van smaak en zijn heerlijk bij verschillende gerechten. Bijvoorbeeld bij onze in bier gestoofde prei of spaghetti integrale met tomatensaus. Van 10 – 16 maart kun je de sappige peterselie-knoflookworst proberen, die je eet bij een klassieke andijviestamppot. Door de uien en balsamicoazijn te bakken krijgt het gerecht een lekkere zoete twist. De borden zijn zó leeg!

  Heb jij al wel eens een worst van Brandt & Levie gegeten?

  Vorig artikel
  Een smakelijke week zonder vlees: zo doet je dat! Een smakelijke week zonder vlees: zo doet je dat!
  Volgend artikel
  Tijd voor thee: 7 gezonde soorten Tijd voor thee: 7 gezonde soorten

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Niels schreef:

  Ik ben erg tevreden over de producten en vind het welzijn van de dieren erg belangrijk.
  Kunnen jullie wat meer informatie geven over bijvoorbeeld de varkensproducten die jullie gebruiken?