Hoe gezond zijn eieren? 22 maart 2016

door Frederieke Achter de schermen

feature-image1

Het is Pasen en daar horen eieren bij. Waarom zijn eieren eigenlijk gezond voor je? Lees verder voor gezonde feitjes over eieren.

Je kunt eieren op veel verschillende manieren bereiden, zoals pocheren, bakken of koken. Hier laten we zien hoe je een ei kunt pocheren. Bij elke bereidingswijze hebben eieren een gezonde bijdrage, doordat ze veel vitaminen en mineralen bevatten. Vitaminen die in eieren zitten zijn vitamine A, B2, B22, D, E en B12. Maar wat betekent dit nu eigenlijk?

HF160209_Blog_Global_1_Egg_03_low-1024x683

Volgens het Voedingscentrum zorgen deze vitaminen voor verschillende voordelen. Zo is vitamine B2 belangrijk voor een goede stofwisseling, zorgt vitamine D voor stevige botten en is het bevorderend voor de groei van het lichaam. Daarnaast beschermt antioxidant vitamine E de cellen van het lichaam tegen beschadiging en is vitamine B12 nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Eieren zijn ook rijk aan mineralen zoals fosfor, seleen, ijzer, zink en jodium. Deze zorgen onder andere voor de stevigheid van botten, hebben een positieve invloed op de energiestofwisseling en zo zorgt seleen bijvoorbeeld voor een goede werking van de schildklier. Ook eiwit draagt bij aan het goed functioneren van het lichaam. Neem een kijkje op de site van het Voedingscentrum als je hier meer over wilt weten.

Eieren zijn gezond en een eitje per dag is lekker. Wat is jouw favoriete recept met ei?

Vorig artikel
Kidspiration: paashaas Kidspiration: paashaas
Volgend artikel
Zelf linzen kiemen Zelf linzen kiemen

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Sonja Veldheer schreef:

Fijn deze informatie en ideeen! Hartelijk dank!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *