Fruitspiesjes met chocolade
22 juli 2015
door Frederieke
Onze recepten
Deze fruitspiesjes met chocolade zijn een gemakkelijke en gezonde snack voor een feestje. Of gewoon voor tussendoor. De combinatie van chocolade en pistachenoten is heerlijk. Doordat je pure chocolade, fruit en pistachenoten gebruikt is dit een gezond fruitrecept. Pistachenoten bestaan bijvoorbeeld voor bijna 20% uit eiwitten en pure chocolade heeft een hoger gehalte aan anti-oxidanten dan melkchocolade. Dat aardbeien en bananen gezond zijn spreekt natuurlijk voor zich!
Ingrediënten voor 5 – 6 spiesen:
- 60 g gepelde pistachenoten (ongezouten)
- 20 g kokosrasp
- 2 bananen
- 100 g extra pure chocolade
- 1/2 el (riet) suiker
- 5 aardbeien
Benodigdheden:
- Pan met deksel en een mengkom
- Koekenpan
- 5 – 6 spiesen
- Bakpapier
Bereidingstijd:
40 – 45 minuten
Bereidingswijze:
- Breng een volle pan met water aan de kook. Rooster de pistachenoten 2 minuten, zonder olie, in een koekenpan en laat vervolgens in de koelkast afkoelen. Verspreid de kokosrasp op een bord en laat deze ook koud worden in de koelkast.
- Snijd de bananen in plakken van 1 ½ cm dik.
- Breek de pure chocolade in een mengkom. Haal het kokende water van het vuur, zet de mengkom in het kokende water en laat de chocolade al roerende smelten. Haal, wanneer alle chocolade is gesmolten, de mengkom uit het water en laat de chocolade 2 minuten afkoelen.
- Haal de pistachenoten en kokosrasp uit de koelkast. Meng de pistachenoten met de (riet)suiker.
- Doop een stuk banaan eerst in de chocolade (gebruik hiervoor een satéprikker of vork) en rol de banaan daarna door de pistachenoten met suiker of door de kokosrasp. Laat dit op een stuk bakpapier 10 minuten afkoelen in de koelkast.
- Snijd ondertussen de aardbeien in 3 stukken.
- Rijg om te beginnen een stuk aardbei met kroos aan de spies, wissel vervolgens de aardbeien en bananen af en eindig met het puntje van de aardbei.
Tips:
- Voeg een ½ tl kaneel toe aan de pistache met suiker of een klein beetje gemalen zeezout voor een extra lekkere smaak.
- Serveer de spies met opgeklopte slagroom of met hangop als dip.
Eet smakelijk!