Gegratineerde macaroni
27 april 2018
door Helene
Gerechten
Macaroni met een krokant korstje: deze klassieker uit jouw kindertijd is vast nog steeds een voltreffer bij jouw kleine rakkers. Een macaronigratin is bovendien het perfecte gerecht op haastige avonden: kook de pasta, maak een romige bechamelsaus en voeg wat ham- of spekblokjes toe. Hup! Hij mag de oven in.
Gegratineerde macaroni
Ingredients
-
Voor 4 personen:
- 40 g boter
- 30 g bloem
- 400 ml melk
- 200 g gekookte ham of spekblokjes
- 400 g rigatoni
- 100 g emmentaler geraspt
- Zout en peper
Instructions:
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en meng op een matig vuur tot je een roux of egaal mengsel hebt. Haal de pan van het vuur en giet de melk er beetje bij beetje bij terwijl je blijft mengen met een garde. Zet de pan terug op het vuur en meng tot een dikke, egale bechamelsaus.
- Kook ondertussen de pasta in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep in een ovenschaal.
- Bak het spek goudbruin in een koekenpan of snijd de gekookte ham in kleine blokjes.
- Doe de blokjes gesneden ham of de spek in de bechamelsaus en roer door.
- Bedek de pasta met de emmentaler en bak gedurende 15 minuten in de oven.