Tips voor een goed georganiseerde vriezer

24 december 2015
door Frederieke Ingrediënten

  Vriezer op orde

  De vriezer is de ultieme uitvinding om een kleine voorraad aan te leggen voor “barre tijden” (lees: drukke dagen of luie avonden). Soms kun je door alle ingevroren zakjes en bakjes het overzicht even kwijt raken. Met deze tips is dat verleden tijd!

  Tips voor een georganiseerde vriezer

  1. Hoewel een vriezer de houdbaarheid van producten verlengt, betekent het niet dat deze etenswaren voor onbepaalde tijd goed blijven. Schrijf daarom op elk zakje en bakje wat erin zit en de datum waarop je het in de vriezer doet. Check je vriezer regelmatig, zodat je de pakketjes die er te lang liggen kunt weggooien (dit verschilt per product, maar de meeste ingrediënten zijn na 3 maanden niet meer houdbaar).
  2. First in, first out! Dus doe de nieuwste bakjes en zakjes achterin, zodat je een beter overzicht hebt van wat er nog op ‘moet’.
  3. Houd voor jezelf zoveel mogelijk dezelfde indeling aan, zodat je weet in welke lade of hoek je wat kunt vinden.
  4. Bewaar kleine restjes ook zoveel mogelijk in bakjes. Een klein zakje verdwaalt namelijk makkelijker tussen andere bakjes en zakjes, waardoor je sneller het overzicht kwijt kunt raken.
  5. Wil je etenswaren toch liever in een zakje bewaren? Doe dan de zakjes rechtop achter elkaar in een plastic bak in de vriezer. Zo staan ze toch geordend en kun je er gemakkelijk doorheen lopen.
  6. Voorkom dat je grote stukken ingrediënten (denk aan deeg, burgers of zacht fruit) in zijn geheel invriest. Hier kun je namelijk moeilijk een klein stukje vanaf halen. Handig: vries de etenswaren eerst in kleine porties (in zakjes) in en doe ze na een paar uur weer samen in een bakje. Dit helpt om het overzicht te bewaren en scheelt ook wat frustratie omdat je nu gemakkelijk een portie kunt ontdooien.
  7. Goed om te weten: vries het eten of losse ingrediënten in op een juiste temperatuur van -18 °C of lager.

  Wat zijn jouw ultieme vriezer-tips?

  Vorig artikel
  Kidspiration: kleur erop los! Kidspiration: kleur erop los!
  Volgend artikel
  Jamie Oliver en HelloFresh Jamie Oliver en HelloFresh

  Gerelateerde artikelen