Kerstdessert: gepocheerde peer
23 december 2015
door Frederieke
Onze recepten
Staat er bij jou ieder jaar tijdens kerst weer eenzelfde soort dessert op tafel? We vonden het tijd voor een verrassend recept met gepocheerde peer (extra lekker in de herfst en begin van de winter) met rode wijn. Let op: nadat je het gerecht hebt gemaakt, moet het nog twee dagen in de koelkast bewaard worden. Enige voorbereiding en planning is dus noodzakelijk, maar daardoor smaakt het dessert extra lekker!
Recept voor gepocheerde peer met rode wijn
Ingrediënten:
- 750 ml rode wijn
- 1 vanillestokje
- 200 g basterdsuiker
- 2 kaneelstokjes
- 4 peren
Benodigdheden:
- Pan
Bereidingswijze:
- Schenk de rode wijn in een pan. Halveer het vanillestokje in de lengte en in de breedte, zodat je vier strookjes hebt. Voeg de basterdsuiker, kaneel en vanille toe aan de wijn en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost.
- Schil ondertussen de peren, leg ze in de wijn zodat ze helemaal ondergedompeld zijn en laat ongeveer 30 minuten sudderen tot ze zacht worden.
- Haal de peren (handig: gebruik een draadspaan) uit de pan en laat de wijn nog 30 minuten inkoken, zodat het een kleverige saus wordt.
- Laat het afkoelen en bewaar twee dagen in de koelkast. Haal een uur voor opdienen uit de koelkast.
- Lekker: serveer naar wens met ijs of vanilleroom.