Granaatappelsap: lekker en gezond

10 oktober 2013
door Rianne Ingrediënten
    Granaatappelsap: lekker en gezond

    Granaatappelsap: lekker en gezond

    In week 42 vind je een granaatappel in de HelloFresh Box. Wist je dat granaatappels erg gezond zijn? Ze bevatten veel vitamine C, kalium en polyfenolen. Polyfenolen zijn kleine stofjes die werken als antioxidanten. Hierdoor is dit superfruit een goede beschermer van het lichaam. De pitjes van granaatappels werken bovendien ontstekingsremmend en de vrucht heeft een bloeddrukverlagende werking. Super gezond dus! Hoewel je de granaatappel in week 42 verwerkt in een frisse salade, willen we je onderstaand eenvoudige en lekkere recept voor granaatappelsap niet onthouden. Bovendien lees je meteen hoe je eenvoudig de pitjes uit de appel krijgt!

    Ingrediënten voor 2 glazen granaatappelsap

    • 1 granaatappel
    • 4 perssinaasappels

    Bereidingswijze

    1. Pers de perssinaasappels uit en schenk het sap in een blender of hoge kan.
    2. Rol de granaatappel met een vlakke hand over het keukenblad, zodat de pitjes loskomen. Snijd de granaatappel doormidden. Leg de platte kant van de granaatappel in je hand en sla met een lepel op de bolle buitenkant. Vang de granaatappelpitjes op in je hand.
    3. Voeg de granaatappelpitjes bij de sinaasappelsap en mix in de blender of met een staafmixer 2 minuten op hoge snelheid.
    4. Schenk het sap over in glazen.

      Heb jij een lekker recept met granaatappel? Deel het dan met ons en laat een comment achter!

    Vorig artikel
    Het HelloFresh team: Marnix Het HelloFresh team: Marnix
    Volgend artikel
    Groentenweetjes Groentenweetjes

    Gerelateerde artikelen

    3 reacties

    smaakexplosie schreef:

    Gegrilde aubergine met geitenkaas en granaatappel <3 <3

    Anneloes schreef:

    Hoi smaakexplosie,
    Mag ik het recept? Dan kan ik dat ook uitproberen! Lijkt mij namelijk ook erg lekker. Groetjes Anneloes

    smaakexplosie schreef:

    Hoi Anneloes, Sorry voor mijn late reactie. Hier als nog het recept:

    Aubergine in plakken snijden en snijkant bestrooien met wat zout. Dit een paar minuten laten trekken.
    Veeg vervolgens het vocht en het zout goed weg met een stukje keuken rol.
    Meng knoflook en olie en smeer hiermee je aubergines in. Grill de aubergines vervolgens tot ze gaar zijn.

    Smeer je aubergines in met geitenkaas ( ik gebruik van die zachte kleine geitenkaas plakjes van President Chèvres). Bestrooi met granaatappel pitjes en wat peper.

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.