Gezonde tosti’s met tomatensalade

28 mei 2014
door Frederieke Achter de schermen

    Op zoek naar inspiratie voor een lekker recept geschikt voor kinderen? Het nieuwe kookboek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze bevat verantwoorde, snelle vegetarische recepten die je gemakkelijk voor kinderen kunt koken (en bakken). Wij vinden dit kookboek leuk, omdat het net zoals onze HelloFresh Box gemakkelijke en gezonde recepten bevat. Deze gezonde tosti’s met tomatensalade uit het Veggie Kidz kookboek is een van de meest geliefde recepten van Eef. Bekijk hier het recept. 

    Gezonde tosti’s met tomatensalade

    Eef: “Als kind was ik gek op tosti’s en die met kaas, ketchup en tijm was favoriet. Maartje, mijn stiefdochter, maakt ook graag zelf tosti’s. Vooral het apparaat vindt ze erg mooi. Heb je nou geen tosti-ijzer, bak ze dan gewoon in de koekenpan. We maken de tosti’s doordeweeks soms als lunch en eten ze in het weekend met een kop soep en een tomatensalade als avondmaaltijd.”

    Ingrediënten voor 4 tosti’s:
    – 1 el milde olijfolie
    – 1 klontje roomboter of ghee
    – 250 g spinazie
    – 1 teentje knoflook
    – mozzarella of jonge (geiten) kaas
    – 4 volkoren (spelt) boterhammen
    – handje tuinkers
    – 500 g gekleurde cherrytomaten (hebben ze deze niet? Vervang ze dan gewoon met de rode).
    – grote hand basilicum

    Bereidingstijd: 10 – 15 minuten

    Bereidingswijze:

    1. Roerbak de spinazie met het teentje knoflook in een beetje olie. Snijd de mozzarella in plakken. Smeer aan de buitenkant van de boterhammen een dun laagje roomboter of ghee.

    2. Beleg 2 boterhammen met mozzarella en spinazie. Leg de andere 2 boterhammen erbovenop met de beboterde kant naar boven.

    3. Verwarm het tostiapparaat en doe de tosti’s erin. Laat ze in ongeveer 3 minuten goudbruin bakken. Snijd de tosti’s schuin doormidden en serveer met wat tuinkers.

    4. Snijd de tomaatjes in plakjes, knip of strooi er wat basilicumblaadjes overheen en leg ze op bordjes waar iedereen lekker van kan prikken.

    Tip om te variëren: bak kastanjechampignons met knoflook en een uitje en doe dat in plaats van de spinazie tussen de tosti’s en vervang de mozzarella door jonge kaas.

    Eet smakelijk!

    Houd onze blog in de gaten, er volgt snel nog een lekker en gemakkelijk recept van Veggie Kidz!

    Vorig artikel
    Peter Res van Ajax over gezonde voeding Peter Res van Ajax over gezonde voeding
    Volgend artikel
    Terugblik: kookworkshop Terugblik: kookworkshop

    Gerelateerde artikelen

    2 reacties

    Olga schreef:

    Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
    Hope to see you there soon!

    Eef Ouwehand schreef:

    Dank voor de leuke post over ons boek!

    Kijk op http://www.veggiekidz.nl voor meer vegetarische recepten en voedingstips