4x griezelig lekkere Halloween-recepten
29 oktober 2021Snoep of je leven! Het angstaanjagende Halloween-seizoen is terug, tijd om uit te pakken met griezelig lekkere recepten en creatief te zijn met pompoen – of wordt het toch watermeloen? 🎃 Met deze vier simpele recepten heb jij in ieder geval een passende traktatie voor iedereen die bij jou aan de deur komt. Ook leuk om samen te maken (en eten) met de kids!
Boo-nanes
Of je met deze spookachtige lolly’s iemand laat schrikken betwijfelen we, maar indruk zal je in ieder geval wél maken. Met slechts 3 ingrediënten flans jij deze boo-nanes zo in elkaar.
[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column]
Ingrediënten:
– 1 middelgrote banaan
– 100 g witte chocolade
– Donkere chocolade stukjes voor de ogen
Benodigdheden:
– 4 ijslollystokjes
Tip: maak je de lolly’s liever met minder suiker? Vervang de witte chocolade dan door Griekse yoghurt.Â
Instructies:
1. Snijd de banaan in de lengte door de midden en snijd die twee stukken in de breedte doormidden om vier partjes te krijgen.
2. Prik de ijslollystokjes in het uiteinde van de banaan en vries de bananen in op vetvrij papier.
3. Haal de bananen na 24 uur uit de vriezer.
4. Hak de witte chocolade fijn en laat het smelten door 30 seconden in de magnetron te plaatsen. Roer tot het een glad geheel is.
5. Doop de banaan in de chocolade. Schraap de chocolade van de achterkant van de banaan en leg de bananen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
6.Voeg de bruine chocoladestukjes (voordat de witte chocolade is opgedroogd) toe als ogen van het spookje.
7.Plaats de bananen in de vriezer en wacht tot er wordt aangebeld (of tot je er zelf zin in krijgt natuurlijk).
Het vuurspuwende meloen-monster
Wie zegt dat alleen een pompoen eng kan zijn tijdens Halloween? Met deze vier stappen tover jij de meloen om tot vuurspuwende monster. Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.
[columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten:
– Watermeloen
– Ananas
Instructies
1. Snijd het gezicht uit dat je op de watermeloen wilt
2. Schraap de meloen leeg en snijd het vruchtvlees in stukjes
3. Snijd de ananas in blokjes
4. Leg de stukjes fruit zo neer dat het net lijkt alsof er vuur uit de mond van het monster komt. [/column]
[column]Â [/column]
[/columns_row]
De geroosterde mummie
[columns_row width=”half”] [column][/column] [column]Hopelijk ontwaakt deze getoaste mummie niet tijdens het serveren.
Ingrediënten:
– 2 sneetjes brood
– Aardbeien- of tomatenchutney
– 2 eieren
– Olijfschijfjes
– Kaas, in dunne reepjes gesneden
Instructies:
1. Breek de eieren voorzichtig in een koekenpan. Kook tot het eiwit gestold is, maar de dooier nog niet hard. Gebruik een spatel om de eieren om te draaien en laat ze koken tot ze gaar zijn.
2. Toast ondertussen de sneetjes brood
3. Smeer de aardbeien of tomatenchutney uit op de toast en leg de eieren er overheen.
4. Leg vervolgens de reepjes kaas naar eigen invulling over de eieren heen om een mummie indruk te wekken.
5. Leg de schijfjes olijven neer om als ogen te dienen (tip: plaats één olijf deels onder de kaas om het nóg enger te maken).[/column]
[/columns_row]
Frankenstein’s-lolly’s
Gooi je creativiteit in de strijd en breng deze Frankenstein’s zelf tot leven door elke lolly een andere uitdrukking te geven!
[columns_row width=”half”] [column] Ingrediënten:– Groene Candy Melts
– Marshmallows
– Zoutstengels
– Chocoladedruppels
– Oogsnoepjes
– Zwarte eetbare stift
Benodigdheden:
– Tandenstokers
– Lollystokjes
– Glas met ongekookte rijst
Instructies:
1. Smelt de candy melts volgens de aanwijzingen op de verpakking (handig: gebruik hiervoor een magnetron).
2. Duw een lollystokje in een marshmallow en dip de marshmallow in de gesmolten candy melts. Zet de marshmallowlolly in het glas met ongekookte rijst en laat 5 minuten afkoelen in de koelkast.
3. Smelt ondertussen de chocoladedruppels (in de magnetron of via een kom boven een pan met kokend water). Dip het puntje van de marshmallowlolly in de gesmolten chocolade. Met de tandenstoker kun je hier nu een paar stekels aan toevoegen, zodat het er nog beter uitziet als haar. Laat de marshmallowlolly wederom 5 minuten afkoelen in de koelkast.
4. Gebruik een tandenstoker en maak twee chocolade puntjes en plak hierop de oogsnoepjes.
5. Breek de zoutstengels in kleine stukjes en steek aan de zijkant in de marshmallows om hier de oren van Frankenstein van te maken.
6. Gebruik de zwarte eetbare stift om een mond te tekenen.