Zomerse nectarine-aardbeiensalade

2 augustus 2013
door Rianne In de keuken

    Zomerse nectarine-aardbeiensalade

    Aardbeien, bosbessen, frambozen, perziken, meloenen… Allemaal onmisbaar in de zomer! Fruit zit niet alleen bomvol goede vitaminen en bouwstoffen, het is ook nog eens erg belangrijk voor een fit lichaam. En wat is er nu lekkerder dan vers fruit op een warme zomerdag als deze? Hieronder vind je een gemakkelijk en snel te bereiden zomerse nectarine-aardbeiensalade met basilicum.

    Wist je trouwens dat de aardbei de enige vrucht is met de zaadjes aan de buitenkant? De gemiddelde aardbei heeft maar liefst 200 zaadjes.

    Zomerse nectarine-aardbeiensalade

    Ingredients

    • Voor 2 personen:
    • 2 nectarines
    • 300 g aardbeien
    • 100 ml sinaasappelsap
    • 8 blaadjes verse basilicum

    Instructions:

    1. Snijd de nectarines in kleine blokjes en halveer de aardbeien. Scheur de basilicumblaadjes fijn.
    2. Meng de nectarines, aardbeien en basilicum in een schaal en schenk de sinaasappelsap er overheen. Roer goed door elkaar.
    3. Serveer in kommetjes.

    Eet smakelijk!

    Heb jij zelf ook een recept voor een lekkere salade, zoals deze zomerse nectarine-aardbeiensalade? Laat het ons via de comments weten. We zijn benieuwd!

    Vorig artikel
    Makkelijke wraps voor onderweg Makkelijke wraps voor onderweg
    Volgend artikel
    Zelfgemaakte Spaanse sangria Zelfgemaakte Spaanse sangria

    Gerelateerde artikelen

    9 reacties

    jannienke schreef:

    Ziet er super lekker uit

    HelloFresh Rianne schreef:

    Dat vonden wij nou ook! En ook nog eens een lekker en verantwoordelijk!

    walter schreef:

    vandaag gemaakt… nectarines waren op bij appie dus werd het met verse ananas

    HelloFresh Rianne schreef:

    Lijkt me een goede vervanger! Hoe heeft het gesmaakt?

    walter schreef:

    Wat denk je?! Hahaha. TOP!

    HelloFresh Rianne schreef:

    Gelukkig! Moet ik het ook maar een keer gaan proberen!

    Toine Krijnen schreef:

    wat dachten julie van

    Tropische sneeuwballen

    Ingrediënten
    1 grote, rijpe mango (ca. 400 gr.)
    1 sinaasappel
    1 eetlepel citroensap
    1 1/2 eetlepel poedersuiker
    2 takjes munt
    3/4 liter vanilleroomijs
    50 g gemalen kokos (zakje á 125 gr., AH),

    Bereiding
    Voorbereiden:
    Mango schillen, vruchtvlees van pit los snijden en pureren. Sinaasappel uitpersen.
    Sinaasappelsap en citroensap door mangopuree roeren. Op smaak brengen met poedersuiker. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Munt in toefjes van takjes nemen.
    Bereiden:
    IJs uit diepvries nemen. Mangosaus nogmaals doorroeren en over vier borden verdelen.
    Kokos in diep bord strooien.
    IJsbolletjeslepel in heet water dompelen Van ijs bolletje maken en met behulp van 2 lepels door kokos rollen.
    IJs-sneeuwbal op bord leggen. Zo nog 11 ijssneeuwballen maken.
    Garneren met toefjes munt.

    HelloFresh Rianne schreef:

    Alleen de naam is al super! Maar lijkt me erg lekker, ga het zeker eens proberen. Bedankt voor het delen, erg leuk!

    Monica schreef:

    Sieht sehr lecker aus und schmeckt auch gut!