Zomerse nectarine-aardbeiensalade

2 augustus 2013
door Rianne In de keuken

Zomerse nectarine-aardbeiensalade

Aardbeien, bosbessen, frambozen, perziken, meloenen… Allemaal onmisbaar in de zomer! Fruit zit niet alleen bomvol goede vitaminen en bouwstoffen, het is ook nog eens erg belangrijk voor een fit lichaam. En wat is er nu lekkerder dan vers fruit op een warme zomerdag als deze? Hieronder vind je een gemakkelijk en snel te bereiden zomerse nectarine-aardbeiensalade met basilicum.

Wist je trouwens dat de aardbei de enige vrucht is met de zaadjes aan de buitenkant? De gemiddelde aardbei heeft maar liefst 200 zaadjes.

Zomerse nectarine-aardbeiensalade

Ingredients

  • Voor 2 personen:
  • 2 nectarines
  • 300 g aardbeien
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 8 blaadjes verse basilicum

Instructions:

  1. Snijd de nectarines in kleine blokjes en halveer de aardbeien. Scheur de basilicumblaadjes fijn.
  2. Meng de nectarines, aardbeien en basilicum in een schaal en schenk de sinaasappelsap er overheen. Roer goed door elkaar.
  3. Serveer in kommetjes.

Eet smakelijk!

Heb jij zelf ook een recept voor een lekkere salade, zoals deze zomerse nectarine-aardbeiensalade? Laat het ons via de comments weten. We zijn benieuwd!

Vorig artikel
Makkelijke wraps voor onderweg Makkelijke wraps voor onderweg
Volgend artikel
Zelfgemaakte Spaanse sangria Zelfgemaakte Spaanse sangria

Gerelateerde artikelen

9 reacties

jannienke schreef:

Ziet er super lekker uit

HelloFresh Rianne schreef:

Dat vonden wij nou ook! En ook nog eens een lekker en verantwoordelijk!

walter schreef:

vandaag gemaakt… nectarines waren op bij appie dus werd het met verse ananas

HelloFresh Rianne schreef:

Lijkt me een goede vervanger! Hoe heeft het gesmaakt?

walter schreef:

Wat denk je?! Hahaha. TOP!

HelloFresh Rianne schreef:

Gelukkig! Moet ik het ook maar een keer gaan proberen!

Toine Krijnen schreef:

wat dachten julie van

Tropische sneeuwballen

Ingrediënten
1 grote, rijpe mango (ca. 400 gr.)
1 sinaasappel
1 eetlepel citroensap
1 1/2 eetlepel poedersuiker
2 takjes munt
3/4 liter vanilleroomijs
50 g gemalen kokos (zakje á 125 gr., AH),

Bereiding
Voorbereiden:
Mango schillen, vruchtvlees van pit los snijden en pureren. Sinaasappel uitpersen.
Sinaasappelsap en citroensap door mangopuree roeren. Op smaak brengen met poedersuiker. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Munt in toefjes van takjes nemen.
Bereiden:
IJs uit diepvries nemen. Mangosaus nogmaals doorroeren en over vier borden verdelen.
Kokos in diep bord strooien.
IJsbolletjeslepel in heet water dompelen Van ijs bolletje maken en met behulp van 2 lepels door kokos rollen.
IJs-sneeuwbal op bord leggen. Zo nog 11 ijssneeuwballen maken.
Garneren met toefjes munt.

HelloFresh Rianne schreef:

Alleen de naam is al super! Maar lijkt me erg lekker, ga het zeker eens proberen. Bedankt voor het delen, erg leuk!

Monica schreef:

Sieht sehr lecker aus und schmeckt auch gut!