Quinoa als ontbijt

22 mei 2014
door Frederieke In de keuken
  Op zoek naar inspiratie voor een lekker recept geschikt voor kinderen? Het nieuwe kookboek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze bevat verantwoorde, snelle vegetarische recepten die je gemakkelijk voor kinderen kunt koken (en bakken). Wij vinden dit kookboek leuk, omdat het net zoals onze HelloFresh Box gemakkelijke en gezonde recepten bevat. Dit quinoa skimoa gerecht uit het Veggie Kidz kookboek is een persoonlijk favoriet van Monique! Bekijk nu het recept voor dit gezonde ontbijt.

  Quinoa Skimoa

  Monique: “Mijn zoontje Manu is van jongs af aan al een groot trommelliefhebber. Hij trommelt op alles wat los en vast zit en mag daar graag bij zingen. Dus toen ik voor hem voor het eerst quinoa (spreek uit als kienwa) als ontbijt maakte stond hij al trommelend op een pan en een pollepel luidkeels ‘Skimoa, Skimoa’ te scanderen. Dit recept heb ik ooit van een yogadocente gekregen als een van de gezondste ontbijtjes om je dag mee te starten, en Manu eet tot mijn grote plezier vrolijk mee.”

  Ingrediënten voor 4 personen
  – 4 kopjes afgespoelde quinoa
  – 8 kopjes kokend water
  – 1 kaneelstokje of 1 tl kaneel
  – 2 bananen, in blokjes
  – 2 el geraspte kokos
  – 2 handjes walnoten in stukjes
  – 2 el ahornsiroop of honing

  Bereidingstijd: 20 minuten

  Bereidingswijze:
  1. Zet een pannetje op het vuur en meng daarin de quinoa en het kokende water. Leg het kaneelstokje in de pan. Laat 15 minuten sudderen totdat al het water geabsorbeerd is. Wellicht moet je nog wat water toevoegen. Zorg dat de quinoa zacht is.

  2. Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en roer de banaan, kokos, walnoten en ahornsiroop (of honing) erdoorheen. Als je geen kaneelstokje hebt, strooi je er nu de theelepel kaneel doorheen.

  Tip van Kyra: Quinoa bevat lysine. Dit essentiële aminozuur, een bouwsteen van eiwit, kan niet door het lichaam zelf gemaakt worden; je kind zal het dus via de voeding moeten binnenkrijgen. Lysine is van groot belang voor optimale groei en ontwikkeling. Het speelt een rol in de aanmaak van collageen, wat belangrijk is voor sterke botten, optimaal gezonde banden, pezen, gewrichten en kraakbeen.

  Kende jij dit gerecht al? Eet smakelijk! 

  Houd onze blog in de gaten, er volgt snel weer een lekker en gemakkelijk recept van Veggie Kidz!

  Vorig artikel
  Wat wij doen met jouw feedback Wat wij doen met jouw feedback
  Volgend artikel
  Aangepaste leverdagen met Pinksteren Aangepaste leverdagen met Pinksteren

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie