Kies je eigen maaltijden

12 mei 2016
door Frederieke Achter de schermen

  HF_Blog_mealswap_800x533_NL_v1

  Wij willen graag dat je met HelloFresh gezond en gevarieerd eet, maar vooral ook dat je eet wat jij lekker vindt. Daarom kun jij kiezen wat er in jouw HelloFresh Box zit.

  Jouw smaak, jouw box

  Het menu dat wij wekelijks samenstellen is gezond, gevarieerd en verrassend. Maar misschien zit er zo nu en dan een gerecht tussen dat niet jouw smaak is. Om die reden hebben wij maaltijdkeuze geïntroduceerd. Zo kun je zelf bepalen welke gerechten er bij jou op tafel staan.

  In je persoonlijke online account kun je zelf jouw box samenstellen. Je hebt keuze uit 10 recepten, waar je er 3, 4 of 5 van kunt kiezen (afhankelijk van welke box je bestelt).

  Kies je eigen maaltijden – hoe het precies werkt 

  • Je kunt kiezen uit 3 verschillende boxen: de Originalbox, Veggiebox en Familybox. Bij de Originalbox kun je kiezen of je 3, 4 of 5 maaltijden wilt ontvangen. Deze box bevat vlees, vis en vegetarische gerechten. In de Veggiebox zitten 3 of 4 maaltijden zonder vlees en zonder vis. Een Familybox bevat 3 toegankelijke maaltijden voor het hele gezin.
  • Daarnaast kun je kiezen uit zes verschillende menuvoorkeuren. Voor elke voorkeur wordt een gevarieerd weekmenu aangeboden, dat past bij jouw levensstijl. De zes voorkeuren waaruit je kunt kiezen zijn: Original, Calorie-focus, Family, Veggie, Quick & easy en Discovery. Wil je meer weten over de voorkeuren? Lees dan hier hoe het werkt. 
  • Wekelijks stellen we voor elke box en voorkeur een inspirerend menu samen. We zorgen voor de perfecte balans tussen smaak, variatie en voedingswaarden.
  • Is het menu niet helemaal naar jouw smaak of eet je liever iets anders? Log dan in via je persoonlijke online account en stel je eigen menu samen in het account. Je kunt wekelijks kiezen uit 10 verschillende gerechten.
  • Houd zelf goed de houdbaarheidsdatum van de producten in de gaten. Wij raden je aan om de vlees- en visgerechten het eerste te maken, of de gerechten in te vriezen, zodat je ze alsnog aan het einde van de week kunt eten.
  • Het is belangrijk dat je voor donderdag jouw menu doorgeeft. Doe je dit niet? Dan ontvang je de daaropvolgende week het door ons voorgeselecteerde menu.

  Je kunt dus niet alleen het bezorgmoment, type box en aantal personen zelf bepalen, maar ook wekelijks zelf kiezen voor de gerechten die jou het lekkerste lijken. Ideaal toch?

  Log direct in via je persoonlijke online account 

  Vorig artikel
  Meloensoep: een heerlijk tussendoortje voor in de lente! Meloensoep: een heerlijk tussendoortje voor in de lente!
  Volgend artikel
  Witte vs groene asperges Witte vs groene asperges

  Gerelateerde artikelen

  70 reacties

  Els schreef:

  Prima idee!
  Ik hoop dat iedereen ermee overweg kan ?

  Frederieke schreef:

  Dat hopen wij ook Els:)

  Lilian schreef:

  Super idee! Dit heb ik vorig jaar ofzo al wel eens aangegeven. Blij dat het nu kan!

  fem schreef:

  Hehe, eindelijk! Ben zelf absoluut een van degenen geweest die hier meermalen om verzocht heeft dus het is geweldig nieuws wat ons zeer zeker nog een tijd langer van Hello Fresh zal laten genieten! TOPPIE!

  Frederieke schreef:

  Wat fijn om te horen Fem:) We hebben er hard voor gewerkt en zijn net zo blij als jullie. Veel plezier met kiezen! Groetjes en een fijn weekend, Frederieke

  Petra schreef:

  Te gek! Hij stond al een poosje on hold bij ons. Vanaf juni zullen we weer gebruik gaan maken van de box. Top!

  Seyanda Wildeboer schreef:

  Wauw, hier ben ik heel erg blij mee. Want vanwege een chronische ziekte mag ik niet alles en dan vallen sommige weken weg. Dat was via jullie klantenservice vaak op te lossen (ook heel fijn). Alleen dat je dat nu zelf kan doen is nog veel handiger en scheelt tijd 🙂

  Muriek Borst schreef:

  Wat zou het fijn zijn als er ook een veggiebox voor 5 dagen zou zijn…..met dit keuze systeem!

  Pieter schreef:

  Geweldig ?Ik blijf ???

  Peter schreef:

  Dit is echt geweldig. Had deze wens ook al een aantal keer aangegeven. Goed om te zien dat jullie naar jullie klanten luisteren. ??

  Brenda Roggeveen schreef:

  Wat een geweldig nieuws! Ben er blij mee ?.
  Maar je zegt dat je de vis of het vlees ook zou kunnen invriezen? Ik heb de indruk dat het vaak al ingevroren is geweest. Sterker nog, ik krijg met regelmaat vis/garnalen die nog 1/2 bevroren zijn in de box. Het lijkt mij dan geen goed idee dit nogmaals in te vriezen?

  Nicole schreef:

  Goed nieuws, hier word ik blij van. Door deze aanpassing is ons lidmaatschap van Hello Fresh nog wel even zeker ?

  INgrid schreef:

  Super idee. Het lukte alleen niet om andere gerechten te kiezen in de box voor 21-5. Ik heb de veggiebox en ik kon alleen de 3 veggie gerechten “kiezen” die er al standaard instonden. Misschien doe ik iets verkeerd?

  Karlien Tarry- Kruger schreef:

  Dat zie ik zo ook inderdaad…geen andere keuzes erbij voor de vegetarische box?

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Karlien en Ingrid, het klopt dat we niet meer vegetarische opties aanbieden dan voorheen. Wel kun je nu ook kiezen uit alle andere gerechten. Dit biedt vooral meer mogelijkheid voor de flexitariërs, maar zo nu en dan zit er ook een extra vegetarisch recept in de Familybox waar je uit kunt kiezen. Ik geef aan mijn collega’s van het productteam door dat jullie graag keuze zouden willen uit meer vegetarische recepten. Groetjes, Frederieke

  Tessa schreef:

  Mee eens. Als vegetarier heb je dus niet meer keuze. Erg jammer, want het idee is zeker leuk.

  Kirsten schreef:

  Heel fijn! Kunnen we de maaltijden eruit halen waar we een staafmixer voor nodig hebben lol. Lopen daar altijd tegenaan dat we die niet in huis hebben 😛

  monica schreef:

  Met een stampotstamper gaat het ook!

  Anne schreef:

  Heel blij mee!!

  Gineke Groeneveld schreef:

  Joepie! Goed nieuws. Ik had er nog niet om gevraagd, maar wel dat ik het dacht: ik wou dat ik kon kiezen. Super bedankt!

  susanne niemantsverdriet schreef:

  Super idee! Was echt een wens van ons! Ga zeker binnenkort hierdoor weer bestellen!

  Arthur schreef:

  Geweldig! Daar word ik vrolijk van!

  joke schreef:

  Ik was en ben tevreden met wat t aanbod is.Alleen de soep sla ik over.Nu dus keuze uit wat er anders is, erg goed!

  Sandra schreef:

  Ja super! Ik zal nu vast vaker een box bestellen!

  Chris Howitt schreef:

  Fijn dat we nu kunnen kiezen, had dit al eerder aangegeven en gehoopt:)

  Carola schreef:

  Hello Fresh, nu nóg lekkerder! Goed idee zeg.

  Karin schreef:

  Heel goed! Nu blijven we en is iedereen hier in huis tevreden! Geweldige beslissing.

  Marion Verstraten schreef:

  Prima idee!

  Henk schreef:

  Fantastisch! Soort menukaart bekijken in restaurant!

  Vanwege een klacht die snel opgelost werd, alsnog een heerlijke pot eigengemaakte mayonaise ontvangen!
  Bedankt!

  Betty schreef:

  Superblij! Lang op moeten wachten en vaak aangegeven dat ik toch echt geen vis lust ?
  Ik heb mijn keuze al doorgegeven. Geen victoriabaars voor mij ?

  Jenneke schreef:

  Goede vooruitgang! Kunnen we de soepjes eruit halen en ruilen voor iets anders. Of net dat ene lekkere gerecht kiezen wat niet bij de 3 hoort.

  Juul Leerschool schreef:

  Dit is een verbetering! Mijn moeder vindt namelijk niet alles lekker 😉

  Maar ik wacht nog op de mogelijkheid om de gewenste hoeveelheid groente aan te passen, wij kopen dit nu altijd bij en van het zetmeelproduct blijft er altijd over…

  Frederieke schreef:

  Hi Juul, fijn dat we je er blij mee kunnen maken! Er blijven natuurlijk altijd verbeterpunten, maar stapje voor stapje komen we dichter bij de persoonlijke ideale box;) Ik geef door dat je behoefte hebt aan het zelf aangeven van de hoeveelheden. Groetjes, Frederieke

  Mag schreef:

  Super, ben benieuwd… De nieuwe inpakmanier met alle doosjes vond ik overigens iets minder geslaagd.. Meer afval en mn uien waren door al het geschud al gepeld? En ik miste een menurecept..? Gelukkig hadden we de app als redding

  Frederieke schreef:

  Ai vervelend dat je een recept miste Mag. Fijn dat de app redding bood, maar mocht het nog een keer voorkomen (wat ik natuurlijk niet hoop!), dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ik geef je feedback sowieso even door en hoop dat je volgende box weer helemaal compleet is. Groetjes, Frederieke

  José Wijshoff schreef:

  Ik vind het erg fijn dat dit nu kan. Ik heb dit in een enquete ook aangegeven. Zal nu ook vaker bestellen.

  Groetjes, José

  Jeannette schreef:

  Voor mij niet nodig. Vindt alles lekker tot nu toe. Het gemak van niet te hoeven kiezen vind ik ook zo aantrekkelijk.

  Frederieke schreef:

  Leuk om te horen dat je alles lekker vindt Jeannette:) Voor iedereen die niet zelf kiest, stellen we nog steeds gezonde, lekkere en inspirerende menu’s uit, dus dat gaat de aankomende tijd ook helemaal goed komen! Groetjes, Frederieke

  Mirjam schreef:

  Goed idee voor degene die graag toch gerechten willen wisselen maar hoe zie ik nu welke gerechten bij de original of family box horen? Ik zie nu nl alleen een lijst met 8 gerechten en geen verschillende boxen meer

  Frederieke schreef:

  Hi Mirjam,
  In het overzicht via jouw persoonlijke account kun je zien wat er in het menu van jouw geselecteerde box zit. We werken er hard aan om dit menu ook weer via de webpagina ‘alle gerechten’ te laten zien. Mocht je een vraag hebben over een bepaald menu, dan kun je onze klantenservice altijd bereiken (per e-mail, telefoon of via social media of onze chat).
  Groetjes,
  Frederieke

  Miranda schreef:

  Heel fijn, kan ik eindelijk die omslachtige Jamie Oliver recepten waar we beide niet blij mee waren, vervangen door iets anders! ?

  Jessica Bink schreef:

  Goed idee!! Ik wilde alleen wel zeggen dat ik het nieuwe experiment met de gescheiden ingrediënten in 3 doosjes in de box geen vooruitgang vind. Gedeelte mort toch in de koelkast en ik heb geen plek voor de drie doosjes in de keuken of in de koelkast. Dus….papierverspilling!!!! Snel weer mee ophouden!!!

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Jessica, fijn om te horen dat je het een goed idee vindt. Jammer wel dat de doosjes niet bij jou in de smaak vallen. Om ervoor te zorgen dat het inpakproces goed verloopt, nu iedereen zelf maaltijden kan kiezen, blijven we de gerechten in aparte doosjes verpakken. De doosjes kun je gelukkig wel recyclen met het oud papier of je kunt ze weer mee terug geven aan de chauffeur. Groetjes, Frederieke

  Mireille schreef:

  Goed idee, wilde steeds al overstappen naar Marley Spoon, omdat het daar wel kon. Niet gedaan omdat je daar geen 5 maaltijden kunt krijgen en dat nog net iets belangrijker voor me was. Nu helemaal blij, gelijk gebruik van gemaakt voor volgende week. Voor mij geen Jamie meer, elke keer nog trek nadien.

  Saskia Flesseman schreef:

  Ontzettend fijn! Meestal niet nodig, omdat ik alles in de veggie box lekker vind, maar af en toe een keer 1 maaltijd met vlees of vis erbij vind ik voor de afwisseling wel heerlijk.

  Conny schreef:

  Helemaal happy hiermee. Kan dus nu Jamie Oliver overslaan.

  Carla Buster schreef:

  Inderdaad, ik vind de recepten van Jamie Oliver ook niet heel bijzonder. Heel vaak zijn dit bewerkelijke gerechten en niet smakelijker dan de andere recepten.

  yvonne van der weegen schreef:

  ik vind dit een fantastisch idee. ik ga voortaan elke week voor een donderdag kijken wat voor gerechten ik uit kan kiezen.

  Sjoukje Jongstra schreef:

  Fantastisch! Zelf kiezen is een prima oplossing! Niet iedereen vindt wat bijv. garnalen lekker 😉

  Marja schreef:

  Goed idee, ik eet geen vlees maar wel vis.
  Maar jammer dat ik vandaag een mail krijg over de samenstelling van mijn box, waarin staat dat ik voor een vleesgerecht heb gekozen!

  Frederieke schreef:

  Hi Marja,
  Oh dat is vervelend. Is het inmiddels goed gekomen? Of had je van te voren nog geen maaltijden gekozen en kreeg je hierdoor standaard een vlees-gerecht thuisbezorgd? Het is goed om te weten dat je de wijzigingen voor donderdag moet aangeven via je persoonlijke account. Mocht je nog hulp nodig hebben bij het doorvoeren van jouw wijzigingen, laat het dan vooral weten!
  Veel kookplezier!
  Groetjes,
  Frederieke

  Jolanda schreef:

  Helemaal top! Wij vinden eigenlijk heel veel erg lekker, maar de soepen wat minder. Daar kunnen we nu lekker iets anders voor uitkiezen. Erg fijn.
  De doosjes zijn ook super makkelijk. Goede verbeteringen.

  Mariëtte schreef:

  Leuke nieuwe mogelijkheid, misschien dat ik er een keer gebruik van ga maken als er een keer een maaltijd komt die me niet zo lekker lijkt. Maar tot nu toe vind ik het juist zo makkelijk dat ik zelf niet hoef te kiezen maar dat Hello Fresh dat voor me doet. Geen keuzestress!

  Gre schreef:

  Volgende verbeterpunt: ik eet suikervrij, ook geen aardappelen, tarwe, meelproducten, rijst, of brood. Daar houd ik dus veel van over. Zelf hoeveelheden aangeven zou een optie zijn om niet te veel over te houden, nog fijner zou zijn om alternTieven te kunnen kiezen: zoete aardappel, quinoa, etc

  Frederieke schreef:

  Hi Gre, Dankjewel voor het delen van jouw voorkeur. Goede tip. We houden het in gedachte! Groetjes, Frederieke

  Betty schreef:

  Leuk, dat je nu zelf kunt kiezen, voor ons dan ook geen Jamie recepten meer ! De nieuwe inpakmethode is wel erg milieu onvriendelijk en ik moet thuis alles weer uitpakken, want 5 van die doosjes passen niet in mijn koelkast. Ik begrijp wel de achterliggende gedachte, het gemak van het sorteren van de maaltijden voor verzending.

  Bo schreef:

  Mooie aanpassing! Vraagje; Dat is bij een Maaltijdbox voor 2 personen dan een wissel voor een gerecht voor 2 p.? Dus niet dat 1 persoon dan vlees kan eten en 1 bv. vis dezelfde avond?

  Frederieke schreef:

  Hi Bo,

  Sorry voor mijn late reactie. Klopt, je kunt enkel een gerecht wisselen voor dezelfde hoeveelheid personen. Als je dus een 3-maaltijdenbox voor 4 personen hebt, dan kun je enkel 3 verschillende maaltijden kiezen. Voor deze 3 maaltijden krijg je dan alle ingrediënten thuisbezorgd voor 4 personen.

  Heb jij al gebruikt gemaakt van de keuzemogelijkheid?

  Groetjes,
  Frederieke

  Ruby schreef:

  Al een poosje geen maaltijden besteld maar door de keuze menu’s nu vast weer vaker aan de Hellofresh! En wat ideaal die voor gesorteerde bakjes!! Alles binnen een minuutje in de koelkast kunnen zetten. Super fijne verbeteringen hoor.

  Frederieke schreef:

  Goedemiddag Ruby,
  Wat leuk om te horen dat je zo blij bent met de verbeteringen:) Daar worden wij dan weer blij van! Wat staat er deze week op het menu?
  Groetjes en een fijne dag,
  Frederieke

  Sharon schreef:

  Kan er niet meer uit alle maaltijden gekozen worden???

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Sharon,
  Er kan zeker nog uit alle maaltijden gekozen worden. Je hebt dus de keuze uit 8 verschillende gerechten. Mocht je hier nog meer vragen over hebben, dan hoor ik het graag!
  Groetjes,
  Frederieke

  Rixt schreef:

  Wij waren al fan en nu helemaal. Wat moet dit een logistieke operatie zijn voor HF en wat knap dat dit zo goed verloopt. De aparte verpakkingen vinden we ook reuzehandig, want dat scheelt een speurtocht naar ingrediënten in de koelkast. Kleine aanmerking: het aanpassen van de keuze via de app vind ik een uitdaging sinds de laatste update. Eerder kon je gewoon uit- en afvinken, nu verspringen menu’s van kleur en kun je sommige dan niet meer kiezen. Een heel gedoe voor ik de keuzes opnieuw heb kunnen ingeven haha! De logica hierin heb ik nog niet kunnen ontdekken, maar vooruit. Keep up the good work!

  Robert schreef:

  We hebben een tijd hellofresh gebruikt echter de soepmaaltijd en de vegi erin kon ons echt niet bekoren. Is het nu zo dat ik, bij een 5 maaltijden box, nu 5x vlees en of vis heb? Of moet ik nog steeds soep of vegi als maaltijd accepteren.

  Mvg
  Robert

  Julius schreef:

  Ha Robert

  In een box van 5 maaltijden kun je kiezen uit 2 visgerechten, 2 vleesgerechten en 4 vegetarische gerechten. Hier kun je elke week zelf een selectie uit maken. Zo kun je ervoor zorgen dat er maar 1 vegetarische maaltijd in jouw box zit. En geen soep meer! Ik hoor het graag als je nog hulp nodig hebt met het kiezen van jouw gerechten.

  Groetjes Julius.

  Pauline schreef:

  Wat fijn dat dit nu kan! Ik heb vorig jaar een tijdje hellofresh geprobeerd, maar zeer regelmatig moest ik alsnog naar de supermarkt om een ingrediënt te vervangen waar ik allergisch voor was, dus toen ben ik er maar weer mee gestopt. Tijd voor een tweede kans.

  Vraagje: zijn jullie aan het nadenken over eventueel een grote en kleine etersoptie? Ik krijg die gigantische mannenporties van m’n leven niet op.

  Julius schreef:

  Ha Pauline,

  We doseren de porties op basis van voedingswaarde. Dat kan natuurlijk per persoon verschillen, maar je kunt de porties zien als een soort gemiddelde!

  Groetjes,

  Julius.

  Vera schreef:

  super leuk idee, is dit ook mogelijk voor bijvoorbeeld een BBQ pakket. Heb namelijk net een nieuwe bbq gekocht en heb hem heel veel gebruikt.

  Linda Baart schreef:

  Hóe kan je kiezen? Als ik op de hartjes druk kmen de recepten in mijn favorieten. Ik kan nergens vinden hoe ik de gewenste recepten kan selecteren.
  Groet, Linda

  Julius schreef:

  Ha Linda,

  Goed dat je het vraagt! Maaltijden kiezen gaat als volgt:

  1 Log in met jouw inloggegevens op hellofresh.nl
  2 Klik linksboven op ‘Mijn recepten’
  3 Ga naar volgende week door op het pijltje dat naast deze week staat te klikken
  4 Klik op de oranje button ‘Kies je maaltijden’.
  5 Selecteer de maaltijden naar keuze door rechts naast het gerecht de groene button aan te klikken.
  6 Vergeet niet om vervolgens rechtsboven op ‘Wijziging opslaan’ te klikken.

  Laat je me nog even weten of het allemaal is gelukt?

  Groetjes,

  Julius.