Kijkje in de keuken van HelloFreshers

8 januari 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Een kijkje in de keuken van Anita & Winfred

  Wij zijn altijd benieuwd naar jullie verhalen en foto’s over de HelloFresh-maaltijden en -producten. Veel hiervan delen jullie op onze Facebook-, Twitter– en Instagrampagina, maar natuurlijk niet alles! Nu zijn wij erop uit gegaan en we geven jou graag een kijkje in de keuken van HelloFreshers. Deze keer gaan we op visite bij Anita & Winfred uit Almere!

  Terug in de tijd

  Anita en Winfred genieten samen met hun zoon Delphin al bijna 2 jaar van de Originalbox. Hoe kwamen zij op het idee om de HelloFresh Box te bestellen? Zo is Anita begonnen: “Ken je dat gevoel? Sta je je boodschappenlijstje te maken voor de komende dagen terwijl je totaal geen inspiratie hebt om iets nieuws te bedenken. Het mag niet te moeilijk zijn (tja je komt moe uit werk), maar variatie en tegelijkertijd gezond en lekker eten is wel zo belangrijk. Eerst gebruikten we de groentezak van Odin, maar daar moest je naast de groente alles zelf halen. Na enig overleg besloten we om de HelloFresh Box 2 keer te proberen, want stel dat het tegen zou vallen?”

  Gemak en plezier

  “Wil jij koken? Ik heb namelijk geen zin.” Dat hoor je niet snel bij Anita en Winfred. “Wij vinden koken alledrie leuk en een ontspannen bezigheid. Soms barst de strijd dan ook los wie er mag koken!” Als er in het weekend nog producten over zijn uit de HelloFresh Box, dan maakt Winfred hier altijd nog een smakelijk soepje van. “Niets verdwijnt bij ons in de afvalbak.”

  Omdat niemand de HelloFresh-gerechten wil missen, moet er nog wel eens geschoven worden met de planning. Gelukkig hebben Anita en Winfred een vaste routine die hierbij helpt: we ritsen de box open en zoeken direct het receptenboekje. Per recept noem ik op wat we nodig hebben en Winfred haalt het uit de box waarna ik het afvink. Zo weten we altijd gelijk of alles erin zit (er miste maar 1x een ingrediënt). Dan bepalen we met z’n drieën wanneer we wat gaan eten, rekeninghoudend met de houdbaarheid.”

  Bij Winfred op het werk zijn meerdere mensen lid en de gerechten worden dan ook tijdens de lunch besproken en beoordeeld. Een stagiaire zei thuis tegen zijn moeder: “Wij moeten ook maar gaan HelloFreshen want dan kan ik tenminste meepraten!”.

  Favoriete recepten van Familie Nak

  Tips van Anita & Winfred

  • Zodra we beginnen met koken, zorgen we er altijd voor dat alles klaar staat zodat we in alle rust kunnen gaan koken. Doordat alles klaar staat á la mise en place, gaat het koken net iets sneller!
  • Groenten die moeten worden gekookt, gaan bij ons in de stoomoven: lekker snel en gezond!
  • Wij proberen de borden altijd mooi op te maken, het oog wil immers ook wat. Het eten voelt dan, naast de box zelf en het bijkomend gemak, echt als een cadeautje.
  • Gebruik een kruidenblokje (te koop bij biologische winkels) in plaats van een bouillonblokje: hier zit minder zout in maar heeft wel veel smaak.

  Favorieten

  Farfalle

  “Het is best lastig kiezen, maar terugbladerend in alle receptenboekjes zijn dit onze favorieten”

  Wij hebben Anita en Winfred gevraagd hoe zij HelloFresh in 1 zin zouden omschrijven aan vrienden en familie. Dit is hun antwoord: “wil je lekker, gezond, gevarieerd en goed eten dan zou ik zeker eens de HelloFresh, gemak uit een box, proberen!”.

  Bij wie zullen we volgende maand een kijkje nemen? Vind jij het ook leuk als wij eens een kijkje in jouw keuken zouden nemen? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder, via social media of via de klantenservice. Wie weet sta jij volgende maand dan op ons blog! 

  Family Nak

  Vorig artikel
  Tips & tricks: gember schillen Tips & tricks: gember schillen
  Volgend artikel
  Voor alle HelloFresh-kinderen: banaan-chocoladelolly’s Voor alle HelloFresh-kinderen: banaan-chocoladelolly’s

  Gerelateerde artikelen

  3 reacties

  Anita Nak schreef:

  helemaal leuk!

  leuk en lekker, gezond en verrassend!!