Tips & tricks: gember schillen

8 januari 2015
door hellofresh In de keuken

    Gember! Een geliefd ingrediënt wat je op veel manieren kunt gebruiken! Zo hebben we al eens verteld dat je er heerlijke thee van kunt maken. Als je het in een gerecht verwerkt wordt er vaak gevraagd om de gember te schillen. Maar hoe doe je dit nou het gemakkelijkst? Wij laten het je zien. 

    Met deze tip is gember schillen ineens een makkie. Met, jawel, een lepel in plaats van een mes. Het gebruik van een lepel zorgt ervoor dat je zo min mogelijk schil weghaalt en dus zo veel mogelijk gember overhoudt. En dat is wat je wilt natuurlijk.

    Gember schillen

    Benodigdheden: gember + een lepel

    Gember schillen

    Gember schillen

    Gebruik de lepel om de schil van de gember eraf te schrapen

    Gember schillen

    Het eindresultaat

    Kende jij deze tip al? Wat is jouw beste tip voor in de keuken?

    Vorig artikel
    Top 3 vegetarische gerechten Top 3 vegetarische gerechten
    Volgend artikel
    Kijkje in de keuken van HelloFreshers Kijkje in de keuken van HelloFreshers

    Gerelateerde artikelen

    4 reacties

    Sandra schreef:

    Hoi, overgebleven gember kun je ook in een potje met aarde doen. Na enige tijd komen er scheuten aan die je weer kunt gebruiken.

    Frederieke schreef:

    Goede tip! Bedankt voor het delen Sandra:)

    Janine schreef:

    dus dan gebruik je die sprieten die eruit komen??

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.