Onze favoriete kerstkoekjes 8 december 2015

door Thijs Onze recepten

ac033fb6-2290-4c17-a276-d2e924d00bf4

December is bij uitstek de maand waarin je van de meest lekkere kerstkoekjes kunt genieten. (Kerst)muziekje op de achtergrond en klutsen, roeren, kneden en uitrollen maar! Tussendoor stiekem van het deeg proeven mag uiteraard, maar wacht maar tot je de koekjes uit de oven haalt en je huis zich langzaam vult met de geuren van gember en kaneel…  Stroop je mouwen dus maar op en geniet van deze heerlijke koekjes!

Blog

Kerstkoekjes

Met dit deeg maak je ongeveer 15 kerstkoekjes.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 100 g bruine suiker
  • 250 g bloem
  • sufje zout
  • 1 mespuntje gemalen gember
  • 1 el kaneel
  • 1 ei
  • 125 g boter

Ingrediënten voor de versiering:

  • 200 g witte chocolade
  • rode en groene suikerglazuur

Benodigdheden:

  • kom
  • kleine pan

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem met het snufje zout, de suiker, kaneel, gember, ei en boter en kneed tot een deeg. Voeg eventueel een eetlepel koud water toe om het deeg soepeler te maken.
  3. Rol het deeg met een deegroller uit en steek er met een glas ronde koekjes uit.
  4. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Verwarm, terwijl de koekjes afkoelen, de chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een hittebestendige kom te laten smelten boven een pan met een laagje net niet kokend water. Dip vervolgens de afgekoelde koekjes voor de helft in de chocolade en versier met het suikerglazuur.

Veel bakplezier! Wat zijn jouw favoriete kerstkoekjes? Laat het ons in een reactie hieronder weten!

Kerstkoekjes

Vorig artikel
Nieuw: de Wijnbox Nieuw: de Wijnbox
Volgend artikel
Kidspiration: los de rebus op Kidspiration: los de rebus op

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *