Onze gourmettips

22 december 2016
door Charlot van Scheijen In de keuken

  Wil jij het jezelf gemakkelijk maken met Oud & Nieuw? Misschien is gourmetten dan iets voor jou. Wij geven je tips. 475d07fc-e318-4868-9317-c81f28003c70
  Vooral met grotere groepen mensen is gourmetten een perfecte oplossing. Je hoeft alleen te zorgen dat alles klaarstaat; de rest doet iedereen aan tafel zelf. Zo bespaar je tijd in de keuken als je gasten er eenmaal zijn. Veel gezelliger toch?

  Vegetarisch

  Snijd de groenten die je lekker vindt in dunne reepjes of plakjes, zodat het niet lang duurt voor ze gaar zijn. Met een beetje kruidenolie maak je groenten al een stuk spannender. Meng een hand vol verse groene kruiden naar keuze, een snuf zout en een teentje knoflook door 200 ml neutrale olijfolie. Smeer hiermee de groenten in voor je ze gaat bakken. Dat gaat gemakkelijk met een kwastje (te koop bij iedere kookwinkel). Zorg ook altijd dat er iets op tafel staat dat je kunt eten zonder het eerst te bakken, zoals een grote salade. Kluts wat eieren met peper, zout en eventueel wat groene kruiden. Zo maak je gemakkelijk een kleine omelet in de gourmetpannetjes. Dingen als falafelballetjes of kleine groenteburgers doen het ook heel goed met gourmetten.

  Vlees & vis

  Maak zelf hamburgertjes van gehakt, het liefst van de slager. Je kunt hem vragen het vlees iets grover te malen, zo krijg je de lekkerste burgers. In kant-en-klare burgers zitten vaak onnodig veel toevoegingen, en door ze zelf te maken kun je ze helemaal aan je eigen smaak aanpassen.
  Zorg voor een lekkere marinade voor het andere vlees dat je op tafel zet. Dat kost je niet veel moeite, maar geeft het vlees wel een heleboel smaak. Vis met een neutrale smaak zoals kabeljauw of schelvis kun je ook goed marineren, bijvoorbeeld zo.

  Gourmetten met kinderen

  Eten er ook kinderen mee? Die vinden gourmetten over het algemeen geweldig. Bij kleine kindjes moet je zorgen dat het gourmetstel niet te dicht bij ze staat, zodat ze niet de kans lopen zich te verbranden. Voor wat oudere kinderen is het natuurlijk heel leuk om zelf hun eten te kunnen klaarmaken. Pannenkoeken bijvoorbeeld! Zet het beslag op tafel in een schenkkan of fles met spuitmondje.
  Kinderen kunnen dan in de gourmetpannetjes zelf pannenkoekjes maken – eventueel met een zelfgekozen hartige of zoete vulling. Denk bijvoorbeeld aan wat spekblokjes en kaas, appel of banaan en hagelslag. Je kunt het beslag iets voedzamer maken door volkorenmeel te gebruiken. Door wat gekookte rode biet of spinazie mee te pureren krijgen de pannenkoekjes een mooie kleur en maak je ze meteen wat gezonder.

  Tegen de geur

  Zie je altijd een beetje tegen het gourmetten op vanwege de geur? Wij hebben de oplossing. Zet een pannetje met een klein laagje schoonmaakazijn op laag vuur aan het einde van het gourmetten. Na een minuut of tien is de gourmetgeur verdwenen!

  HelloFresh Gourmetbox

  Vind je het toch te veel gedoe om dit allemaal zelf te doen? Met onze Gourmetbox heb je direct alles in huis om tijdens Oud & Nieuw met de hele familie te gourmetten. We hebben een selectie gemaakt van stukjes vlees en vis die je zelf marineert. Denk bijvoorbeeld aan een visspiesje, biefstuk en kalkoenmedaillons. Daarnaast vind je vegetarische gerechtjes in deze box, zoals courgetteburgertjes met geitenkaas en een boerenomelet. In de Gourmetbox vind je bovendien ingrediënten om zelf een salade, notenboter en een dessert met peer te maken. De Gourmetbox kun je nog tot en met dinsdag 27 december 23.59 uur bestellen.

  hf161116_w50extrashot_nl_christmas_tablesetting_3_high

  Vorig artikel
  Meer over onze wijnbox Meer over onze wijnbox
  Volgend artikel
  10 tips voor de perfecte Instagramfoto 10 tips voor de perfecte Instagramfoto

  Gerelateerde artikelen