Overgebleven ingrediënten uit de box bewaren

13 november 2014
door Frederieke In de keuken

  Bewaartips

  Jullie vragen ons soms hoe je dat doet: overgebleven ingrediënten uit de box bewaren. Daarom hebben wij nu een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet. Staat het ingrediënt dat jij meestal overhoudt er niet tussen? Laat het ons weten en dan zorgen we dat er een nieuw blogartikel verschijnt.

  Rode peper

  In onze recepten komt het weleens voor dat je de rode peper op verschillende dagen moet gebruiken. Je kunt de verse peper het beste op een koele plek (ca. 12 – 15 C) bewaren. Verpak deze met aluminiumfolie of nog beter in een stukje papier (keukenpapier bijvoorbeeld). Bewaar het niet in plastic, want doordat het niet ademt, zorgt het juist voor een sneller bederf. Als je peper langer dan een aantal dagen wilt bewaren kun je dit het beste drogen of invriezen.

  Bekijk hier hoe je rode peper het gemakkelijkst kunt snijden!

  Ui

  Uien kun je in zijn geheel 3 tot 4 weken gekoeld bewaren op een droge plek. De kelderkast is dus ideaal! Heb je een ui al gesneden? Bewaar dit dan, goed verpakt in plastic, in de koelkast. Hier kun je dan nog 2 a 3 dagen gebruik van maken! Zorg er wel voor dat de ui goed verpakt is, anders ruikt straks je hele koelkast naar ui. Je kunt gesnipperde ui ook in een goed afgesloten plastic zakje of bakje tot 3 maanden in de diepvries bewaren.

  Wil je meer weten over verschillende soorten ui? Lees hier meer!

  Verse kruiden

  Verse kruiden kun je het beste in de koelkast bewaren. Wikkel ze in een vochtige theedoek of een keukenpapier en leg in de groentelade. Zo blijven ze minimaal 5 dagen houdbaar. Wil je de kruiden langer bewaren? Je kunt ze drogen of invriezen. Als je ze invriest, bijvoorbeeld met behulp van een ijsblokjesvorm, kun je deze kruiden ongeveer 2 maanden bewaren. Wil je eens iets anders doen met je overgebleven verse kruiden? Verwerk het in een pesto, kruidenboter of maak er kruidenolie van!

  Ook leuk: wist je dat je eidooiers prima kunt bewaren? Fransesca kookt vertelt er hier alles over!

  Vorig artikel
  Alles over gele biet Alles over gele biet
  Volgend artikel
  Achter de schermen: de Kerstbox Achter de schermen: de Kerstbox

  Gerelateerde artikelen

  19 reacties

  Mark schreef:

  Hi Maartje,

  Op de site zie ik dat jullie nu een lijst hebben gemaakt van eerdere recepten. Het zou voor gebruikers denk ik heel nuttig zijn als je daar in zou kunnen zoeken, bijvoorbeeld op ingredient, dan kun je aan de hand van vlees, vis, groeten etc snel ideeen opdoen voor passende gerechten.

  Met vriendelijke groet, Mark

  Frederieke schreef:

  Hi Mark, bedankt voor je bericht. Als je naar ‘alle gerechten’ gaat (via http://www.hellofresh.nl), kun je linksonder een zoekterm invullen, zoals bijvoorbeeld ‘zalm’ of ‘spaghetti’. Succes! Groet, Frederieke

  Yolanda van der Linden schreef:

  Hebben jullie ook glutenvrije recepten?

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Yolanda, helaas hebben wij geen glutenvrije recepten. Wel kun je van te voren het weekmenu bekijken (via deze link:http://bit.ly/1sGoOfG), zodat je eventueel zelf kan inschatten waar je bepaalde ingrediënten kunt vervangen voor een glutenvrije variant. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag! Groetjes, Frederieke

  Anneke schreef:

  Ik moet voor de 1 persoons box vaak een citroen of limoen over 2 of 3 maaltijden verdelen. Hoe bewaar ik een halve of kwart citroen/limoen?

  Frederieke schreef:

  Goede vraag Anneke. Dit kun je het beste in de koelkast bewaren, eventueel met wat vershoudfolie om te voorkomen dat de citroen/limoen uitdroogt. Groetjes, Frederieke

  Beetje schreef:

  Giet een beetje azijn op een schoteltje en leg de citroen met de snijkant in de azijn.

  Frederieke schreef:

  Bedankt voor het delen van deze tip!

  Kim schreef:

  Ik zag afgelopen week een aflevering van Saving with Jamie voorbij komen en Jamie Oliver gaf als tip om rode peper in een laagje zout te steken totdat je deze weer gebruikt. Dan blijft deze vers.

  Frederieke schreef:

  Goede tip! Bedankt voor het delen Kim!

  Jolanda schreef:

  Kan de zalmfilet ingevroren worden? En de garnalen?

  Frances van Bekkum schreef:

  Ik vraag me af wat andere ‘Hello Freshers’ met al die kwart of half gebruikte zakjes specerijen doen? Gewoon toevoegen aan het traditionele kruidenrekje gaat/past niet ivm de verscheidenheid aan kruidensoorten…. Iemand een tip? Misschien een leuk idee voor Hello Fresh om kruidenbuisjes of iets dergelijk te ontwerpen en cadeau te doen? (-:

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Frances,
  Wat een goed idee van die kruidenbuisjes. Ik geef het direct door aan mijn collega’s! Zelf bewaar ik alle zakjes allemaal op 1 plek, zodat ik elke week gemakkelijk kan checken of ik nog een open zakje heb. Zo voorkom ik dat ik 4 zakjes geopende oregano heb bijvoorbeeld. @ andere HelloFresh’ers: wat zijn jullie tips?
  Groetjes,
  Frederieke

  Tineke Zeeff schreef:

  Ik gooi inderdaad de restjes bij de (winkel)kruidenpotjes en ik heb losse kleine plastic bakjes met deksel staan voor als ik toevallig dat soort kruiden(nog) niet heb, of als zo’n potje niet open wil. Stickertje er op, klaar.

  Charlot van Scheijen schreef:

  Goed idee Tineke!
  Groeten,
  Charlot