Alles over gele biet

13 november 2014
door Frederieke Achter de schermen

    Gele biet

    Heb jij weleens gele biet gegeten? Volgende week gebruik je deze frisse groente door een salade met bulgur, avocado en kipshoarma. Wil je meer weten? Lees hier dan alles over gele biet. 

    De gele biet heeft in vergelijking met de rode biet een licht zoete smaak. Gele biet is een goede bron van vezels, eiwitten en ijzer! Ze kunnen de lever ontgiften en zuiveren het bloed. Dit is ook een van de redenen waarom bietensap tegenwoordig zo populair is! Het sap is weerstand verhogend en zorgt over het algemeen voor een verbeterde zuurstofopname van de cellen in het lichaam.

    Gele biet met bulgursalade

    Weetjes

    • Je kunt de gele biet uit de HelloFresh Box een dag of vier bewaren in de koelkast. Wist je trouwens dat je verse bieten na het blancheren (2  – 3 minuten) nog tot 12 maanden in de diepvries kunt bewaren?
    • Het grote voordeel van de gele soort is natuurlijk dat je handen niet rood worden bij het schoonmaken!
    • Gele biet is verkrijgbaar vanaf augustus tot en met februari.
    • De Romeinen gebruikten bieten als middel tegen bijvoorbeeld koorts.
    • Wist je dat er naast rode en gele bieten, ook witte bietjes met rode cirkeltjes bestaan?

    Bekijk hier onze tip over het gemakkelijk klaarmaken van gele bietjes. Wil jij bieten eens op een andere manier bereiden? Onze collega Marlies vond dit gerecht uit Pauline’s keuken heerlijk! 

    Vorig artikel
    Superfood van Hollandse bodem: boerenkool Superfood van Hollandse bodem: boerenkool
    Volgend artikel
    Overgebleven ingrediënten uit de box bewaren Overgebleven ingrediënten uit de box bewaren

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Henriëtte schreef:

    Het recept met bulgur, gele biet, avocado en kipshoarma vond het hele gezin super lekker en verrassend. Complimenten.

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.