Verse pasta op het menu!

12 september 2019
door Lisa Kapan Achter de schermen

    De Italiaanse keuken is een van de meest geliefde over de hele wereld en ook onder HelloFresh’ers merken we die liefde maar wat goed. Italiaanse recepten vallen altijd in de smaak! En om de pure smaken van Italië nóg beter naar voren te laten komen gebruiken we graag verse pasta van de Pastafabriek in onze recepten. Lees hier alles over deze pastaspecialisten en onze favoriete pastarecepten!

    Een kijkje in De Pastafabriek

    Passie voor pasta

    Je kunt wel bloem, water en ei bij elkaar gooien, maar dat maakt natuurlijk nog niet de verse pasta waar je van droomt. De Italiaanse Tiziana en haar man Régis van De Pastafabriek weten wél hoe het moet! Ze hadden jarenlang een Italiaans restaurant, maar besloten 10 jaar geleden om zich te richten op het maken van de beste verse pasta.  De Pastafabriek  is met recht een Italiaans familiebedrijf te noemen, want in het kleine bedrijf helpt de hele familie mee in de keuken. Daar houden we van.

    Onze Premium-parel: kipfilet met notenkorst, verse pappardelle en een salade caprese.

    Alle smaken, geen toevoegingen

    Ondanks dat je bij de Italiaanse keuken misschien denkt aan uitgebreid tafelen en alles doen op een mediterraans tempo, is het maken van verse pasta andere koek. In de Pastafabriek staan de eerste pastamakers al voor dag en dauw op om alles voor te bereiden en start de rest van het team ietsje later: rond 6 uur ’s ochtends.
    Het maken van verse pasta is tijdrovend, maar het heeft veel meer smaak dan harde pasta. Ook de ingrediënten die ze bij de Pastafabriek gebruiken dragen bij aan de goede smaak – echte Italiaanse ricotta, tomaten en bloem, en de rest van de ingrediënten hebben een lokale oorsprong. Geen toegevoegde smaak-, geur- en kleurstoffen: alleen de pure smaken die bij de Italiaanse keuken horen. Wat dacht je bijvoorbeeld van verse conchiglie, zwarte tagliatelle, pappardelle, ravioli gevuld met ricotta en spinazie of ravioli gevuld met champignons en truffel? Mamma Mia!

    Onze recepten

    Ravioli, quick, 15 minutes

    Verse ravioli in romige spinaziesaus
    met gebakken spekjes en oude kaas

    Op het menu van 21 t/m 25 september

    We beginnen met een supersnel recept dat in 15 minuten op tafel staat. De spinaziesaus maak je met gemak klaar en omdat je de verse pasta maar kort kookt schuif je met dit gerecht sneller aan tafel dan dat je ‘ravioli’ kunt zeggen.

    fresh pasta, conchiglie, tuna

    Verse conchiglie met tonijn en pesto
    met frisse courgettesalade

    Op het menu van 28 september t/m 2 oktober

    Een HelloFresh-favoriet! De vorm van deze verse pasta zorgt ervoor dat elk schelpje zich vult met een beetje tonijn-pestosaus, waardoor elke hap zacht, hartig en waanzinnig lekker proeft.

    lasagne, creamy

    Romige lasagne met prei en courgette
    met verse kruiden en Italiaanse kaas

    Op het menu van 5 t/m 9 oktober

    Nog even geduld a.u.b. – deze romige lasagne met verse bladeren staat over een paar weken op het menu! Laat de lasagne, nadat je het uit de oven hebt gehaald, heel kort afkoelen en serveer het dan warm en smeuïg; comfort food op z’n best.

    Zin om de verse pasta van De Pastafabriek te proberen?
    Houd ons menu in de gaten en kies de verse pastagerechten
    in je box

    Vorig artikel
    Vliegensvlug aan tafel: 3x Quick & Easy-recepten Vliegensvlug aan tafel: 3x Quick & Easy-recepten
    Volgend artikel
    3x fruitige snacks voor kinderen 3x fruitige snacks voor kinderen

    Gerelateerde artikelen