Peulvruchten: boordevol voedingsstoffen

10 januari 2014
door Kirsten Ingrediënten

  Vlees is rijk aan ijzer en eiwitten, voedingsstoffen die je als vegetariër dus al snel mis kunt lopen. Eet je geen vlees? Dan is het belangrijk om te zoeken naar voeding die deze voedingsstoffen bevat. HelloFresh helpt je een handje mee!

  peulvruchten hellofresh

  Bron: http://www.healththatfits.com/

  Deze week vind je bijvoorbeeld een recept voor een stoofschotel met witte bonen in de Veggiebox van HelloFresh en aankomende week vul je een paprika met bonen en komijnekaas. Bonen zijn peulvruchten, de zaden van de familie van vlinderbloemen die in een peul zitten. Peulvruchten worden gezien als vleesvervangers, omdat ze rijk zijn aan eiwitten, B-vitamines, voedingsvezels, ijzer en andere mineralen. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmflora en zorgen dat je langer een vol gevoel hebt. IJzer speelt een belangrijke rol voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Een ijzertekort kun je herkennen aan vermoeidheid, rusteloze benen, snel buiten adem zijn en een bleke huid. Het eten van peulvruchten kan helpen om dit tekort te voorkomen: een portie vlees van 100 gram kan vervangen worden door 75 gram peulvruchten!

  Bonenbonus: wist je dat door het eten van bonen de kans op hart- en vaatziekten verkleind wordt? Bonen zijn namelijk rijk aan cholesterolverlagende vezels. Bovendien bevat het velletje dat om bonen zit veel fytonutriënten, stoffen die helpen om de kans op kanker te verkleinen. Allerlei redenen om te genieten van deze peulvruchten!

  Wat is jouw favoriete recept met peulvruchten? 

  Vorig artikel
  Gezond Oosters vispakketje Gezond Oosters vispakketje
  Volgend artikel
  Skrei: winterkabeljauw uit Noorwegen Skrei: winterkabeljauw uit Noorwegen

  Gerelateerde artikelen

  3 reacties

  Maud schreef:

  Het valt me op dat in jullie vegetarische voorbeeldbox drie gerechten met kaas zitten, plus een beetje walnoot. Lijkt me geen goed voorbeeld van gebalanceerde vegetarische voeding. Een keertje kaas als vervanger kan best, maar drie keer achter elkaar is ongezond. Maar jullie streven wel wel naar complete en gezonde maaltijden, zoals blijkt uit dit blog en jullie productomschrijving. Kunnen jullie de voedingswaarde van de vegetarische box nog eens kritisch onder de loep nemen?

  Frederieke schreef:

  Bedankt voor je feedback Maud. Ik zal het doorgeven aan onze diëtiste Dafna. Groetjes, Frederieke