Skrei: winterkabeljauw uit Noorwegen

13 januari 2014
door Kirsten Achter de schermen

  Volgende week zit er een bijzondere vis in de box: skrei, winterkabeljauw uit Noorwegen. Skrei is het Noorse woord voor ‘zwerver’ en slaat op de lange tocht die de vis ieder jaar maakt. De vis trekt namelijk eenmaal per jaar met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de warmere wateren rond de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van Noorwegen.

  Skrei

  Bron: http://scanfish.eu/

  Onze visleverancier Gerrit heeft deze vis voor jullie uitgekozen vanwege zijn karakteristieke smaak. Skrei is in Noorwegen wat jonge haring, ‘Hollandse nieuwe’, in Nederland is: een echte delicatesse. Skrei heeft stevig, spierwit visvlees, door de lange trektocht en het weinige voedsel dat de vis onderweg heeft gegeten. Het traditionele Noorse gerecht met Skrei is Mølje. In dit gerecht wordt de skrei gegeten met lever en eitjes. Deze week eet je skrei met crazy pea, wittekool en noedels. Crazy pea is een nieuwe groente met de smaak van verse erwten, met een nootachtige nasmaak. In dit gerecht worden dus bijzondere producten gecombineerd! Wil je meer weten over crazy pea? Kijk dan snel hier!

  Zou jij skrei wel eens willen proeven? De HelloFresh Box is nog tot en met woensdagavond 15 januari te bestellen via onze website! Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt?

  Vorig artikel
  Peulvruchten: boordevol voedingsstoffen Peulvruchten: boordevol voedingsstoffen
  Volgend artikel
  Win kaarten voor de Gezondheidsbeurs Win kaarten voor de Gezondheidsbeurs

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Is de vis wel gewoon schoongemaakt? of te wel krijg je filet aangeleverd of moet je dit zelf doen?