Quesadilla’s met bosbessen en roomkaas
23 april 2015 door hellofresh In de keuken
Deze zoete snack met bosbessen is heel gemakkelijk te maken en relatief gezond. De bosbes is namelijk een gezonde fruitsoort. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine B en C, antioxidanten en mineralen. Daarnaast zijn bosbessen rijk aan vezels. Zo is deze quesadilla met bosbessen en roomkaas heerlijk als vullend ontbijt of als toetje.
Quesadilla’s met bosbessen maken
Ingrediënten
- 100 g bosbessen
- 4 el roomkaas
- 1 tl vanille-extract
- 2 el honing
- 2 Libanese platbroden
- Poedersuiker of kleingesneden fruit om te garneren
Benodigdheden:
- Kom
- Ovenrooster met bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de roomkaas met vanille-extract en honing.
- Smeer het Libanees platbrood in met de roomkaas. Smeer dit goed uit tot de randen. Verdeel de bosbessen over een van de 2 broden en leg het andere platbrood er bovenop.
- Leg de quesadilla’s op een ovenrooster met bakpapier en bak de quesadilla’s 5 minuten in de oven.
- Snijd de quesadilla’s in kwarten en verdeel over de borden. Bestrooi naar wens met poedersuiker of garneer met een paar bosbessen, kleingesneden fruit en/of een extra lepel roomkaas.
Eet smakelijk!
Leuk recept, misschien aardige aanvulling om ook de voedingsstoffen informatie op te nemen.
Goedemorgen Marylène, bedankt voor de tip! Dit zullen we de volgende keer zeker meenemen. Groetjes en een fijne dag, Frederieke
Die Libanese platbroden zijn heerlijk! Is er ook een recept beschikbaar zodat ik ze zelf kan maken?