Smoothie met tahini: 4 varianten

31 juli 2017
door Charlot van Scheijen Gerechten

  Tahin, of tahini, is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Onmisbaar in hummus, maar je kunt het ook gebruiken in een smoothie! 

  Banaan als basis
  Een smoothie op basis van banaan wordt nog lekkerder als je daar bevroren banaan voor gebruikt. Zo is je smoothie meteen lekker koel en door het invriezen wordt de banaan extra romig.
  Vries de banaan gepeld en in stukjes in. Je kunt ook portiezakjes maken door alle ingrediënten voor een smoothie al bij elkaar te doen. Je hoeft dan alleen nog het vocht toe te voegen om er een smoothie van te maken.

  Kies je melk
  Om de smoothie vloeibaar te maken, gebruiken we in deze recepten amandelmelk. Je kunt ook kiezen voor een andere plantaardige ‘melksoort’, zoals rijstmelk, havermelk of hazelnootmelk. Als je dat niet in huis hebt, voldoet koemelk ook. Je smoothie is dan wel wat minder zoet.

  Hoeveelheden
  De basis die wij aanhouden voor deze smoothies is 1 middelgrote banaan en 1 glas amandelmelk per persoon. Daaraan kun je de andere ingrediënten naar smaak toevoegen. Houd er rekening mee dat tahini nogal sterk van smaak kan zijn: begin dus met een klein beetje en pas het eventueel later aan.

  Blenden maar!
  Doe alles bij elkaar in de blender en laat draaien tot je een mooie gladde smoothie hebt, of gebruik je staafmixer. Je kunt de bevroren banaan overgieten met de amandelmelk en het dan even laten staan voor je gaat mixen. Zo maak je het je staafmixer wat gemakkelijker.

  Dit zijn onze favoriete tahini-smoothies:

  Smoothie met tahin

  Tahini + pindakaas
  Pindakaas is wat zoeter dan tahini en brengt deze smoothie mooi in balans.

  smoothie met tahin

  Tahini + frambozen
  Frambozen geven je smoothie een friszoet extraatje, dat heel goed past bij de uitgesproken smaak van de tahini. Een handje frambozen is al genoeg!

  Smoothie met tahin

  Tahini + spinazie + avocado
  Voor een superromige smoothie gebruik je niet alleen bevroren banaan, maar voeg je ook een halve avocado toe. Een handje spinazie maakt je groene drankje compleet.

  Smoothie met tahini

  Tahini + ananas + mango
  Kom in tropische sferen door aan de basis van banaan en tahini een stukje ananas en mango (beide geschild) toe te voegen.

  Ga jij een van deze smoothies proberen?

  Vorig artikel
  Zo maak je bánh mì Zo maak je bánh mì
  Volgend artikel
  Op bezoek bij de makreelrokerij op Urk Op bezoek bij de makreelrokerij op Urk

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Justin Breukers schreef:

  Bedankt voor het delen van de recepten! Snel maken!

  Charlot van Scheijen schreef:

  Leuk om te horen Justin, enjoy!
  Groeten, Charlot