Smoothie met tahini: 4 varianten

31 juli 2017
door Charlot van Scheijen Gerechten

    Tahin, of tahini, is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Onmisbaar in hummus, maar je kunt het ook gebruiken in een smoothie! 

    Banaan als basis
    Een smoothie op basis van banaan wordt nog lekkerder als je daar bevroren banaan voor gebruikt. Zo is je smoothie meteen lekker koel en door het invriezen wordt de banaan extra romig.
    Vries de banaan gepeld en in stukjes in. Je kunt ook portiezakjes maken door alle ingrediënten voor een smoothie al bij elkaar te doen. Je hoeft dan alleen nog het vocht toe te voegen om er een smoothie van te maken.

    Kies je melk
    Om de smoothie vloeibaar te maken, gebruiken we in deze recepten amandelmelk. Je kunt ook kiezen voor een andere plantaardige ‘melksoort’, zoals rijstmelk, havermelk of hazelnootmelk. Als je dat niet in huis hebt, voldoet koemelk ook. Je smoothie is dan wel wat minder zoet.

    Hoeveelheden
    De basis die wij aanhouden voor deze smoothies is 1 middelgrote banaan en 1 glas amandelmelk per persoon. Daaraan kun je de andere ingrediënten naar smaak toevoegen. Houd er rekening mee dat tahini nogal sterk van smaak kan zijn: begin dus met een klein beetje en pas het eventueel later aan.

    Blenden maar!
    Doe alles bij elkaar in de blender en laat draaien tot je een mooie gladde smoothie hebt, of gebruik je staafmixer. Je kunt de bevroren banaan overgieten met de amandelmelk en het dan even laten staan voor je gaat mixen. Zo maak je het je staafmixer wat gemakkelijker.

    Dit zijn onze favoriete tahini-smoothies:

    Smoothie met tahin

    Tahini + pindakaas
    Pindakaas is wat zoeter dan tahini en brengt deze smoothie mooi in balans.

    smoothie met tahin

    Tahini + frambozen
    Frambozen geven je smoothie een friszoet extraatje, dat heel goed past bij de uitgesproken smaak van de tahini. Een handje frambozen is al genoeg!

    Smoothie met tahin

    Tahini + spinazie + avocado
    Voor een superromige smoothie gebruik je niet alleen bevroren banaan, maar voeg je ook een halve avocado toe. Een handje spinazie maakt je groene drankje compleet.

    Smoothie met tahini

    Tahini + ananas + mango
    Kom in tropische sferen door aan de basis van banaan en tahini een stukje ananas en mango (beide geschild) toe te voegen.

    Ga jij een van deze smoothies proberen?

    Vorig artikel
    Zo maak je bánh mì Zo maak je bánh mì
    Volgend artikel
    Op bezoek bij de makreelrokerij op Urk Op bezoek bij de makreelrokerij op Urk

    Gerelateerde artikelen

    2 reacties

    Justin Breukers schreef:

    Bedankt voor het delen van de recepten! Snel maken!

    Charlot van Scheijen schreef:

    Leuk om te horen Justin, enjoy!
    Groeten, Charlot