Speciaal in de HelloFresh Box: procureur

28 november 2014
door Frederieke Ingrediënten

  Gemarineerde procureurlap met parelgerst

  Aankomende week zit er germarineerde procureurlap in de HelloFresh Box. Dit is een smaakvol stukje vlees van het Piétrainras met het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. Wil je meer weten over de procurueur? Hier lees je meer over dit ingrediënt!

  Piétrain

  Keten Duurzaam Varkensvlees

  De procureurlap is een mals stukje vlees zonder bot, wat van de hals van een varken komt. Het is extra smaakvol doordat het vrij vet is. Het is afkomstig van het duurzame Belgische Piétrainras. Dit varken staat bekend om zijn stevige bouw, dikke billen en grote spieren. Je kunt het varken herkennen aan de zwarte vlekken op zijn lijf en de kleine rechtopstaande oren.

  Keten Duurzaam Varkensvlees

  Keten Duurzaam Varkensvlees

  Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) is in 1997 gestart met 1 boer uit Valkenswaard. Inmiddels is het een samenwerkingsverband van zo’n 300 boeren (familiebedrijven), slachterijen, grossiers en slagers door heel nederland, die zich bezighouden met het produceren van duurzaam varkensvlees. De gezonde varkens hebben een goed leven; biggen blijven lang bij hun moeder, de varkens hebben goed verzorgde stallen en een duidelijk dag- en nachtritme, hoogwaardig veevoer en gezond water. De varkens worden niet getransporteerd over lange afstanden en er wordt continu geïnvesteerd in verbeterde veewagens. Daarnaast worden alle delen van het varken volledig benut. Bekijk hier meer over KDV.

  Gemarineerde procureurlap met parelgerst

  De procureurlap eet je in combinatie met parelgerst, semigedroogde tomaten en een salade met gebakken groenten zoals champignons en paprika!

  Bekijk hier alvast het recept en laat ons vooral weten of het gesmaakt heeft! 

  Vorig artikel
  Knutselen met de HelloFresh Box Knutselen met de HelloFresh Box
  Volgend artikel
  Ingrediënt van de week: aardpeer Ingrediënt van de week: aardpeer

  Gerelateerde artikelen

  5 reacties

  Lucy schreef:

  heb ik steeds een veggiebox, krijg ik nu de vraag: ben jij dol op…..procureurlap en dat is van zo’n lief biggetje!!!

  Frederieke schreef:

  Oeps, sorry daarvoor Lucy! Wij versturen de nieuwsbrief naar al onze klanten waardoor er dus tekst in kan staan die niet van toepassing is op mensen met een Veggiebox (en vice versa natuurlijk ook). Ik zal proberen hier meer rekening mee te houden in de toekomst. Groetjes, Frederieke

  Hoi Frederieke,
  Erg leuk blog!
  klein puntje: de link in de tekst naar duurzaamvarkensvlees.nl werkt niet.
  Bij deze de juiste url: http://duurzaamvarkensvlees.nl/

  Frederieke schreef:

  Hi Marion, bedankt voor het doorgeven. Ik heb het direct aangepast! Groetjes, Frederieke

  dryke schreef:

  De procureurlap was heerlijk. mijn Turkse vrouw, die geen groot liefhebber is van varkensvlees (van huis uit natuurlijk niet gewend…)was onder de indruk, en had nog nooit zo’n lekker stuk varkensvlees gegeten.