Tips & tricks: gember afmeten

11 september 2015
door Frederieke In de keuken

  Gember afmeten

  Geregeld zit er gember in de box. Eerder hebben we laten zien (hier!) hoe je het gemakkelijk kunt schillen en hier lees je hoe het een beginnende verkoudheid kan voorkomen. In onze recepten gaan we uit van een stuk van 5 cm. Maar hoeveel moet je gember afmeten? Lees verder voor het antwoord.

  De ene gember is breder of dikker dan de andere en de ene heeft zijtakken en de andere niet. Soms kan het daarom lastig zijn om bijvoorbeeld exact 2/3 van 5 cm toe te voegen aan een gerecht. Kom je er even niet uit?

  Gemakkelijk gember meten

  Snijd dan eerst de geschatte hoeveelheid van de fijn. Meet het vervolgens af met een theelepel. Als je 1 tl. per persoon gebruikt, dan heeft het gerecht een lekkere gembersmaak, zonder te overheersen. Ben je een liefhebber van gember? Voeg dan 1 1/2 tl. per persoon toe.

  Heb jij nog een goede tip? Laat het ons dan weten via een reactie onder dit artikel!

   

  Vorig artikel
  Lofzang op de appels Lofzang op de appels
  Volgend artikel
  Voor de kids: haal de kleurpotloden tevoorschijn Voor de kids: haal de kleurpotloden tevoorschijn

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Corine schreef:

  Als je gezinsleden hebt die niet zo van gember houden, snijd de gember dan niet in heel kleine stukjes, maar juist wat groter. Je gerecht krijgt dan wel een subtiele gembersmaak en de mensen die het niet lusten kunnen de stukjes er gemakkelijk uitvissen.
  Een kennis had een HelloFresh-box geprobeerd, maar was gestopt vanwege de gember. Na mijn tip wilde ze HelloFresh wel weer overwegen 🙂