Trifle met mango en passievrucht

23 februari 2016
door Frederieke Onze recepten

HF160111-R07_NL_W06_MAIN_low

We vroegen jullie hier naar welk fruitrecept jullie het meeste uitkeken. Dit recept met mango en passievrucht is het resultaat! 

Trifle is een nagerecht dat zijn oorsprong kent in de Engelse keuken. De letterlijke vertaling is een niemendalletje, maar dat kun je niet bepaald zeggen over dit dessert. Deze trifle bestaat uit meerdere lagen met tropische vruchten, afgewisseld met hangop of volle kwark en cashewnoten.

Recept voor trifle met mango en passievrucht

Ingrediënten voor twee personen:

  • 1 mango
  • 2 passievruchten
  • 40 g cashewnoten
  • 300 ml hangop of volle kwark
  • 2 el honing

HF160111-R07_NL_W06_Step4_low

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • 2 grote (dessert-)glazen

Bereidingswijze:

  1. Hak de cashewnoten fijn. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin.
  2. Snijd het vruchtvlees van de mango klein en lepel het vruchtvlees van de passievruchten uit de schil.
  3. Meng de hangop of kwark met de honing.
  4. Je creëert de trifle door de volgende lagen in twee (dessert-)glazen te maken.
  • Laag 1: de helft van de passievrucht
  • Laag 2: de helft van de hangop of kwark
  • Laag 3: de helft van de mango en de helft van de cashewnoten
  • Laag 4: de overige hangop of kwark
  • Laag 5: de overige mango, passievrucht en cashewnoten

Tips: 

  • Geen ervaring met het snijden van mango? Hier geven we uitleg hoe je dit het beste kunt aanpakken/
  • Heb je vanille-extract of een vanillestokje in huis? Voeg hier dan een klein beetje van toe aan de hangop of kwark.

 Ook lekker:

  • Een trifle van hangop of kwark, rood fruit, cashewnoten en grof geraspte witte of pure chocolade.

Geniet ervan! Laat je ons in een reactie hieronder weten of het gesmaakt heeft?

Vorig artikel
Eten uit de regio – Bergman’s boterspritsen Eten uit de regio – Bergman’s boterspritsen
Volgend artikel
Zelfgemaakte chilisaus Zelfgemaakte chilisaus

Gerelateerde artikelen