Koken met kliekjes: taco’s
28 april 2016 door Nora Onze recepten
Houd je, na het koken van de HelloFresh-recepten van deze week, nog wat restjes groenten over in de koelkast? Wij houden niet van weggooien. Daarom delen we dit kliekjesrecept voor vegetarische taco’s!
Voor dit recept gebruik je geen taco’s gemaakt van mais- of tarwebloem maar taco’s van slablaadjes. Het handige aan taco’s is dat je ze kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Ideaal als kliekjesrecept dus! Je kunt ze eten als gezonde snack tussendoor of als lunch.
Ingrediënten:
- Romainesla (krop)
- Radijs
- Bleekselderij (stengels)
- Kidneybonen (blik)
- Kaneel (tl)
- Komijn (tl)
- Lente-ui
- Limoen
- Zonnebloemolie (el)
- Ketchup
- Peper en zout
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Citruspers
Bereidingswijze:
- Maak enkele stevige blaadjes sla los van de krop. Snijd de radijs en bleekselderij in dunne plakken. Snij de lente-ui in ringen en pers de limoen uit. Voeg de radijs en lente-ui toe aan een saladekom.
- Laat de kidneybonen uitlekken. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kidneybonen en bleekselderij 2 – 3 minuten.
- Voeg de kaneel, komijn en ketchup toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de slablaadjes met het kidneybonenmengsel. Besprenkel de salade met het limoensap en serveer bij de taco’s.
Heb jij nog andere tips met de kliekjes van vorige week? Deel je ideeën in de reacties hieronder!