Zelfgemaakte chilisaus
24 februari 2016Of je nu houdt van pittige chilisaus of juist liefhebber bent van een lekker zoete chilisaus, met ons recept voor een eigengemaakte chilisaus kun je alle kanten op.
Houd je van een hete chilisaus? Dan raden we je aan om de chilisaus met Scotch Bonnet pepers te maken. Ze zien er lief en schattig uit, maar schijn bedriegt. De peper is zelfs heter dan de Madame Jeannette peper! Mocht dat je te pittig vinden, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld Spaanse rode pepers of jalapeños.
Het recept voor zelfgemaakte chilisaus
Ingrediënten
- 750 g rode pepers
- 6 knoflooktenen
- gehakte koriander naar smaak
- 1 tl zeezout
- 16 el witte azijn
- Sap van 1/2 limoen
Benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze
- Was de pepers, verwijder van de helft van de pepers de zaden en van de andere helft niet. Hak de pepers daarna grof. Hak ook de koriander grof. Pers of snijd de knoflook.
- Voeg de pepers, koriander en knoflook toe aan een blender en meng tot puree.
- Voeg de azijn, het zout en het limoensap toe en meng kort door.
Geniet ervan!
Tip: let op de hoeveelheid chilisaus je neemt, als je gebruik maakt van hete pepers. Is de smaak in je mond je te heet? Dan kun je het beste een glas melk drinken of wat witte rijst eten.
Bewaren: je kunt de zelfgemaakte chilisaus het beste in de koelkast bewaren. Hier blijft de saus zo’n 2 weken goed.
bij de ingrediënten wordt geen limoensap vermeld, dus ook geen hoeveelheid echter bij de bereidingswijze wordt wel gesproken over het toevoegen van limoensap.
Wat is dan de hoeveelheid, of is dit een foutje?
Hi John,
Dankjewel voor je oplettendheid. Je hebt het sap van 1/2 limoen nodig. Laat je ons weten of het goed gelukt is?
Groetjes,
Frederieke