Waanzinnige worteltaartjes in je box

12 maart 2018
door Lisa Kapan Ingrediënten

    Een zoete taart met groente klinkt misschien niet meteen als een hit, maar worteltaart of carrot cake is door iedereen geliefd. Om de komst van Pasen te vieren verrassen we je met een mix voor heerlijke worteltaartjes in je box! Lees hier het razendsnelle recept.

    Wild van worteltaart

    Terwijl worteltaart wordt gezien als een echte Amerikaanse klassieker, vindt de taart zijn oorsprong waarschijnlijk in Europa. Omdat suiker lange tijd een luxeproduct was, werden zoete groenten, zoals wortelen, al sinds de middeleeuwen gebruikt om desserts en taarten mee te zoeten. Het waren echter de Amerikanen die carrot cake begin jaren ‘60 écht op de kaart zetten, inclusief dikke laag botercrème of suikerglazuur.

    Aan de bak!

    In de week van Pasen hebben we speciaal voor jou een lekker extraatje in de box verstopt: een mix voor worteltaartjes van Millers. Trakteer het hele gezin met dit eenvoudige recept, ideaal voor tijdens een paasbrunch, als dessert of bij de thee.

    Recept voor worteltaartjes

    Ingredients

    • 60 g peen
    • 75 g Millers Worteltaartmix
    • 1 ei
    • 75 g suiker
    • 75 ml zonnebloemolie

    Instructions:

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet ondertussen de cupcakevormpjes in met een beetje olijfolie. Rasp de peen met een grove rasp.
    2. Voeg het ei en de suiker toe aan een beslagkom en klop met een mixer in 1 minuut tot een egale massa. Voeg de zonnebloemolie toe en mix nog 30 seconden.
    3. Voeg de worteltaartmix toe en mix tot het poeder volledig in het beslag is opgenomen. Spatel de geraspte peen langzaam door het beslag.
    4. Schep het beslag in de cupcakevormpjes en bak in 15 –20 minuten gaar.
    5. TIP: Ook lekker met roomkaasglazuur. Mix 100 g boter met 150 g roomkaas (beide op kamer-temperatuur) en 1 tl vanille-extract tot een egaal beslag. Meng er vervolgens 150 g poedersuiker in delen doorheen tot alle suiker is opgenomen. Verdeel over de worteltaartjes zodra deze volledig zijn afgekoeld.
    Vorig artikel
    Scroppino met Crodino Scroppino met Crodino
    Volgend artikel
    5x de lekkerste recepten met ei 5x de lekkerste recepten met ei

    Gerelateerde artikelen