Wij gaan verhuizen – en hebben verhuistips

14 oktober 2015
door Frederieke Achter de schermen

  Verhuizen - HelloFresh

  Na een tijd van bouwen aan HelloFresh zijn we nu uit onze jas gegroeid. Voor jullie verandert er niets, beloofd. We gaan dus inpakken en vonden dat een mooie gelegenheid om eens even stil te staan bij dat fenomeen. Want hoe verhuis je nu eigenlijk zonder veel stress? Wij geven verhuistips.

  Goed voorbereiden
  Een goede voorbereiding is het halve werk, en in het geval van verhuizen misschien nog wel meer dan de helft. Zorg ervoor dat je goed hebt nagedacht over je planning en maak er daadwerkelijk eentje. Dat lijkt in eerste instantie misschien een beetje overdreven maar dit kan er op de dag zelf voor zorgen dat het een stuk eenvoudiger is om de rust en het overzicht te bewaren. Begin ook ruim op tijd met inpakken. Als je in de weken voordat je verhuist iedere dag alvast een paar dozen inpakt, maakt dat je leven een stuk makkelijker.

  Zorg voor orde
  Orde helpt. Schrijf op iedere doos wat er ongeveer in zit en naar welke kamer van het huis die doos moet. Kom niet in de verleiding om ook de rommella of de speelhoek in zijn geheel mee te verhuizen. Zoek eerst je spullen uit, en gooi dingen weg (of liever: geef ze weg). Dat voorkomt dat je straks in je nieuwe huis met rommeltjes zit die je in je oude huis ook eigenlijk al niet meer nodig had.

  Pak niet alles in
  Houd belangrijke papieren en dergelijke apart. Niets is zo vervelend als eindeloos zoeken naar een paspoort of huurcontract dat je heel enthousiast al weken geleden hebt ingepakt. Een verhuizing kan al stressvol genoeg zijn.

  Wijzig op tijd je adres
  Adreswijzigingen doorgeven is iets wat je vaak pas op het laatste moment bedenkt, maar vanwege de administratieve rompslomp die het kan opleveren is het een goed idee om daar niet te lang mee te wachten.

  Kook je kastjes leeg
  Probeer in de weken ervoor geen voorraadboodschappen meer te doen, maar de spullen uit je kastje op te maken. Dat scheelt niet alleen geld, maar ook een boel gesjouw. En: het doet je creativiteit in de keuken zeker goed. Lees in dit artikel over vergeten smaakmakers of dit artikel over een herfstschoonmaak  wat je kunt met spullen die nog in je kast staan.

  Heb jij een briljante verhuistip? Laat die hieronder achter in de comments!

  Vorig artikel
  Tips & tricks: koelkastindeling Tips & tricks: koelkastindeling
  Volgend artikel
  Stappenplan voor de kids: creatief met de box Stappenplan voor de kids: creatief met de box

  Gerelateerde artikelen

  4 reacties

  lenes schreef:

  laat alles staan en begin opnieuw.

  Emile schreef:

  Nog een aantal goede tips:
  – Informeer naar verhuiskostenvergoeding. Wanneer u dichter bij uw werk gaat wonen, komt u soms in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding.
  – Begin op tijd met inpakken. Elke avond een paar dozen inpakken is goed te doen, maar op zondagmiddag beginnen wordt vaak een drama. Onderschat het inpakken niet, en begin bij voorkeur ongeveer vier weken van tevoren.
  – Gaat u verbouwen? Maak dan hele duidelijke afspraken met uw aannemer, met name over de opleverdatum. Het gebeurt vaak dat een verbouwing uitloopt, en uw verhuizing hierdoor grote hinder ondervindt.

  Edwin schreef:

  Wat een leuk stukje en waardevolle tips.
  Wanneer je gaat verhuizen is het leuk om direct naast de voordeur van je nieuwe woning een naambordje met naam (namen) en huisnummer op te hangen. Dit is gelijk herkenbaar voor je bezoek, postbode, pakketbezorgers en natuurlijk HelloFresh.
  Suggestie: https://www.naambordjevoordeur.nl