Auberginerolletjes: gemakkelijk en lekker
12 augustus 2016
door Julius
Onze recepten
In dit recept laten we je zien hoe je deze heerlijke auberginerolletjes maakt voor op de barbecue. Deze rolletjes heb je met de 5 smaakvolle ingrediënten in een mum van tijd bereid.
Recept voor auberginerolletjes
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de pestodressing:
- 2 knoflooktenen
- Handje basilicumblaadjes
- 2 el pijnboompitten
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 150 ml olijfolie voor de rolletjes
Voor de rolletjes:
- 3 aubergines
- Scheutje olijfolie
- 250 g mozzarella
- 2 (pruim)tomaten
- 8 blaadjes basilicum
- Peper en zout naar smaak
Benodigdheden:
- Staafmixer of keukenmachine
- Grillpan
- Satéprikkers
- Barbecue
Bereidingswijze
Begin met de pestodressing:
- Snijd of pers de knoflook fijn.
- Meng de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en de Parmezaanse kaas met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg al roerende de olijfolie toe.
- Doe in een kom en bewaar de pestodressing apart.
Voor de rolletjes:
- Snijd de uiteinden van de aubergine en snijd de rest in de lengte in 16 plakjes. Snijd de mozzarella en tomaat elk in 8 plakken.
- Gril de aubergineplakken aan beide kanten in een grillpan, totdat de aubergine zacht is en er grillstrepen op staan.
- Haal de aubergine uit de grillpan, besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Beleg elke plak aubergine met een plak mozzarella, een plak tomaat en een blaadje basilicum. Rol de gevulde aubergine op. Rol er vervolgens nog een andere aubergineplak dwars over. Maak het rolletje vast met een satéprikker. Herhaal deze handeling voor de 7 andere rolletjes.
- Leg de rolletjes op een hete barbecue tot de kaas smelt. Haal van de barbecue en besprenkel met de pestodressing.
Tip: je kunt de rolletjes een dag van tevoren maken en een nacht in de koelkast bewaren. Zo kun je ze de volgende dag direct op de barbecue leggen.
Ga je de auberginerolletjes uitproberen? Deel het resultaat op onze Facebookpagina!