Maak kennis met Dafna: onze diëtiste

25 augustus 2016
door Julius Achter de schermen

  Onze eigen HelloFresh’er Dafna vertelt je waar ze inspiratie opdoet voor recepten en vertelt je meer over haar eigen herkomst.

  Naam: Dafna

  Leeftijd: 32 jaar

  Woonplaats: Amsterdam

  Favoriete eten: Alle soorten curry’s, het liefst met pompoen

  Wat doe je bij HelloFresh?
  Ik ben diëtiste bij HelloFresh. Ik zie erop toe dat de recepten goed in balans zijn en alle nodige voedingswaarden bevatten. Ik gebruik mijn kennis over onder meer voedingswaarden om mijn collega’s te helpen recepten te ontwikkelen. Ook deel ik inspirerende recepten met het team en proef ik mee tijdens het test-koken.

  Heb je altijd in Nederland gewoond?
  Mijn roots liggen in Israël. Toen ik zeven was, ben ik met mijn ouders en broers naar Nederland verhuisd.

  Waar doe je inspiratie op voor de HelloFresh-recepten?
  Ik experimenteer graag in de keuken en verdiep me voortdurend in kookboeken, tijdschriften en kookprogramma’s. Daarnaast houd ik van uit eten gaan en reizen, dus daar komt ook een groot deel van mijn inspiratie vandaan.

  Welk werelds gerecht moeten HelloFresh’ers ooit proeven?
  Mijn oma kan heerlijk memulaim maken, dat zijn groenten gevuld met rijst en gehakt. Ook oma’s kubah is fantastisch! Kubah zijn gevulde griesmeelballen die worden gefrituurd of gekookt in soep. Mijn vader maakt dan weer geweldige tahini; een sesampasta met veel verse kruiden, citroen en knoflook. Van dit soort eten word ik echt gelukkig!

  Waar leidt jouw vakantie je deze zomer naartoe?
  Ik ben net naar Portugal geweest om te surfen. Ook plan ik nog een weekje in eigen land om te leren kitesurfen en ga ik in september 10 dagen naar mijn familie in Israël.

  Wat vind je het leukste aan werken bij HelloFresh?
  Bij HelloFresh kan ik mijn creativiteit kwijt en ik ben de hele dag omringd door een team jonge en energieke collega’s. Heel leuk is dat!

  Wil je ook bij HelloFresh werken? Kijk dan op onze website voor openstaande vacatures.

  Vorig artikel
  Over smaak valt te twisten! Over smaak valt te twisten!
  Volgend artikel
  Thuismaaktip: ceviche Thuismaaktip: ceviche

  Gerelateerde artikelen