Je vindt hem steevast in elk hip koffiebarretje, maar wist je dat je ook thuis je eigen chai latte kunt maken? Wij geven je een écht Indiaas recept!
Lees meerPad thai is hot! Het klassieke gerecht uit de Thaise keuken is ontzettend populair doordat het razendsnel op tafel staat en een geweldige combinatie is van zoet, zout, zuur en een beetje pit. Lees hier hoe je het maakt!
Lees meerEen gepocheerd eitje voelt als echte luxe – misschien omdat niet iedereen weet hoe je dit goed doet en je het daardoor niet zo vaak eet. Maar eigenlijk is het een eitje om te maken! Zie hier je dat doet.
Lees meer1 reactie
Steel jij deze kerst de show met de gerechten uit onze Kerstbox? Met onze handige stap-voor-stapvideo’s kan jouw kerstdiner niet anders dan slagen.
Lees meerOrzo, oftewel risoni, is een van onze favoriete ingrediënten. Deze gedroogde pastasoort is vernoemd naar zijn vorm, die de Italianen deed denken aan gerst. Het betekent dan ook letterlijk “(...)
Lees meerAls je stress hebt, last hebt van liefdesverdriet, je niet helemaal fit voelt, een flinke baaldag hebt of jezelf gewoon wilt verwennen, is er niets lekkerder dan een bord comfort (...)
Lees meerDe dagen worden korter, de regenbuien volgen elkaar op en je bent misschien al opgezadeld met een snotterige neus (of die van anderen): tijd om verse kippensoep te maken en (...)
Lees meer2 reacties
Raar, eerst de bouillon en dan pas de kip erin. Ik kook de kip (bio of scharrel) gaar met wortel, foelie, laurier etc. en heb dan vanzelf een geurige bouillon, die ik later ontvet. Doe er ook verschillende groenten bij en een beetje vermicelli.
Het najaar is bij uitstek het seizoen om onder een dekentje op de bank te kruipen, maar we zouden HelloFresh niet zijn als we daar niet iets te eten of drinken bij bedacht hadden. Daarom delen we een recept voor het perfecte herfstdrankje.
Lees meerMet Vaderdag is het de beurt aan alle papa’s om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Geef dit jaar voor de verandering een keertje geen stropdas of sokken cadeau, maar pak in plaats daarvan uit in de keuken!
Lees meer
Die azijn, het is een mythe, en ik kan er geen technologisch voordeel in bedenken.
Wat is nou de echte trick”: vooral als je er een stuk of 30 moet maken, en je niet weet wat voor kwaliteit eieren je hebt.
Neem een voldoende grote pan, met alleen een beetje zout in het water. Breng aan de kook, en breek het ei boven een theezeefje wat je eerst onder de kraan hebt natgemaakt.
Het ‘losse’ eiwit wat zo’n zooi geeft in je kookwater, zakt door het zeefje, en kun je naderhand gebruiken om een bouillon te klaren.
Het vaste eiwit rondom de dooier blijft in takt, en zo kantel je hem voorzichtig in het pocheerwater. Na een minuut of twee is ie dermate opgesteven dat je hem er met een schuimspaan uit kunt halen.
Daarna leg je ze op een bord met keukenpapier die je vervolgens in een oven op 70 graden zet.
Zo heb je 3 in tranches 30 perfect gepocheerde eieren!