Kippensoep maken: de ultieme opknapper! 13 oktober 2017

door Lisa Kapan Gerechten

De dagen worden korter, de regenbuien volgen elkaar op en je bent misschien al opgezadeld met een snotterige neus (of die van anderen): tijd om verse kippensoep te maken en flink op te knappen! Deze klassieke kippensoep is makkelijk te maken, verantwoord, lekker en iedereen schuift razendsnel aan.

kippensoep makenGenieten

We geven eerlijk toe dat we er alles aan willen doen om mensen zelf aan het koken te krijgen. Niet alleen omdat het ontzettend veel voldoening geeft om goed voor jezelf en anderen te koken, maar ook omdat je zeker weet dat de pure smaken, zonder ongezonde toevoegingen, perfect tot hun recht komen. Bij het maken van deze kippensoep is dat laatste nu net waar het om draait: de pure smaak naar voren brengen. Daar zit de kracht van de soep in!

kippensoep makenSoeper makkelijk

De iconische kippensoep maken is niet alleen verantwoord voor jou en je gezinsleden, maar zorgt er ook voor dat je veel groenten binnenkrijgt op een makkelijke manier. Je overgebleven groenten van andere HelloFresh-maaltijden kunnen er gewoon bij. Geef er je eigen draai aan! Je kunt de soep goed combineren met verschillende soorten brood. Onze aanrader is volkorenbrood, voor extra vezels en een langer verzadigd gevoel. Heb je na het eten van de soep nog wat over? Verdeel het in porties en vries het in, zo heb je een fijne voorraad voor als je een keer haast hebt of je je niet helemaal fit voelt. De soep is overigens ook heerlijk om te eten als lunch of als voorgerecht bij een winterse maaltijd.

kippensoep maken

Dus voel je je rillerig, heeft je kind een snotneus of heb je gewoon zin in een verwarmende maaltijd tijdens gure herfstdagen: ga deze kippensoep maken! Het recept is er een om jarenlang plezier van te hebben; wij vallen er altijd op terug. Smakelijk eten!

De ultieme opknapsoep

De ultieme opknapsoep

Ingredients

25 ml olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
150 gr spekjes
3 knoflooktenen
1 hele kip, in stukken verdeeld
200 gr vermicelli
6 wortels, in stukjes gehakt
2 preien, in stukjes gehakt
150 gr peultjes
2 tl platte peterselie, grof gesneden
1500 ml kippenbouillon
Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Voeg de olie toe aan een grote pan dat op halfhoog vuur staat. Voeg dan de uien, spekjes en knoflook toe en bak het voor 8 minuten. Voeg nu de kippenbouillon toe en laat het geheel even pruttelen. Voeg de kip vervolgens toe en kook voor 2 uur op halfhoog vuur. Voeg hierna de vermicelli en de wortels en kook voor 8 minuten.
  2. Haal de kip uit de soep en gebruik een vork om de kip uit elkaar te halen (doe de botten en huid weg). Voeg de peultjes en prei nu toe aan de soep en doe de stukken kip terug in de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de soep in een stevige kom en garneer met peterselie. Smakelijk eten!

Heb jij deze kippensoep al gemaakt?

Vorig artikel
Heerlijk herfstdessert: warme appelkruimeltaartjes Heerlijk herfstdessert: warme appelkruimeltaartjes
Volgend artikel
Zo zorg je voor meer groen in de lunchtrommel Zo zorg je voor meer groen in de lunchtrommel

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Willem schreef:

Raar, eerst de bouillon en dan pas de kip erin. Ik kook de kip (bio of scharrel) gaar met wortel, foelie, laurier etc. en heb dan vanzelf een geurige bouillon, die ik later ontvet. Doe er ook verschillende groenten bij en een beetje vermicelli.

Lisa Kapan schreef:

Hai Willem,

Dat klinkt ook als een heerlijke kippensoep die je maakt, de kruiden maken het helemaal af! Dank voor het delen.

Groeten,
Lisa
Team HelloFresh

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.