Hartig

Dit wist je nog niet over nootmuskaat!

Ingrediënten 20 augustus 2015

In onze box vind je verse nootmuskaat, een spannende specerij waarmee je meer kunt dan je misschien denkt. Lees hier alles wat je nog niet wist over nootmuskaat!

Lees meer

2 reacties

CWM van der Veldt schreef:

Enkele reacties over de maaltijden
erg lekker waren de
week 14 Gerookte forelsalade met witlof
week 14 gewokte noedels met snijbonen, honingpinda`s en ei
week 15 Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uier.

Niet lekker was
week 15 de geglaceerde bospeen met aardappelpuree
Vriendelijke groet
Carla van der Veldt

Frederieke schreef:

Bedankt voor je reactie Carla! We zijn altijd benieuwd wat jullie van de recepten vinden, dus dit soort berichten ontvangen we graag. Groetjes, Frederieke

Wereldse noten

Achter de schermen 12 augustus 2015

Onze Amsterdamse notenleverancier Jan Gotjé weet echt álles over noten. We vroegen om iets te vertellen over de lekkere noten uit verschillende continenten die jij regelmatig gebruikt in HelloFresh-recepten.

Lees meer

Zacht zomerfruit van Wil

Achter de schermen 8 augustus 2015

Na een paar maanden van vooral peren en appels is er nu weer zacht zomerfruit in overvloed. Thomas nam een kijkje bij een van onze fruitleveranciers Wil.

Lees meer

Aziatische picknickrecepten

Onze recepten 29 juli 2015

Buiten de deur eten is in veel Aziatische landen de normaalste zaak van de wereld. Ook houden de Aziaten wel van een gezonde barbecue en een picknick op zijn tijd. (...)

Lees meer

Onze visleverancier Han

Achter de schermen 28 juli 2015

Vorige week zat er scholfilet in de box. Hier hebben we al eens geschreven over scholfilet. Afgelopen week zijn we langs geweest bij onze visleverancier Han in IJmuiden toen hij (...)

Lees meer

3 picknick-ideeën met een Scandinavisch tintje

Ingrediënten 21 juli 2015

In  Scandinavië vinden ze tradities belangrijk en weten ze wat goed eten is. Rondom de langste avond van het jaar komen familie en vrienden samen om de zomer te vieren. (...)

Lees meer

2 reacties

Tafeldecoraties schreef:

Wat een lekkere recepten! Weer eens wat anders dan een stokbrood met een paar dipjes.

Kaylee Hartog schreef:

Leuk dat je hier inspiratie uithaalt! Daar doen we het natuurlijk voor.

Groetjes,
Kaylee

6 dingen die je niet wist over kurkuma

Ingrediënten 16 juli 2015

Heb jij wel eens kurkuma gebruikt? Dat kan op allerlei manieren.  Niet alleen om gewoon mee te koken, maar ook om bijvoorbeeld thee van te zetten of door een smoothie te doen. Ben je benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Lees meer

4 Italiaanse picknickrecepten

Ingrediënten 16 juli 2015

Niets lekkerder dan een picknick in de buitenlucht. Waan je in Italië met deze 4 tips voor een echte Italiaanse picknickrecepten.

Lees meer

2 reacties

Rianne Ondersteijn schreef:

Weet je wat ook erg lekker is gefrituurde aubergine……aubergine in plakjes snijden bestrooien met zout een uur of 2 uitlaten lekker. droog deppen en dan door de bloem en frituren in zonnebloem olie……heeerlijk….kan ook met courgette natuurlijk…

Frederieke schreef:

Dat klinkt heerlijk Rianne! Superleuk dat je jouw tip met ons deelt:) Dankjewel daarvoor. Groetjes en een fijne dag,
Frederieke

Verschillende rijstsoorten op een rijtje

Ingrediënten 10 juli 2015

Er bestaan enorm veel verschillende soorten rijst. Wij hebben de verschillen tussen bepaalde rijstsoorten voor je op een rijtje gezet!

Lees meer

3 reacties

Anamika schreef:

Hoi, ik kom uit Bangladesh. De mensen die daar wonen zijn echte rijsteters (ze eten drie keer per dag rijst!) Ik woon nu natuurlijk in Nederland, maar mijn familie is gek op rijst want ze woonde daar ook eerder. Ik ben 11 jaar en ik ben geboren in Nederland. Dus nu eten we ’s ochtends, ’s middags en ook ’s avonds rijst. Mijn favoriete soort rijst is Basmati. Ik heb binnenkort mijn spreekbeurt en ik ga hem over rijst houden, (ik ga vooral over basmati rijst vertellen) en ik typte op Google in: rijstsoorten. ik zag meten staan; verschillende rijstsoorten op een rijtje HelloFresh Blog. Ik klikte op de link en ik las wat er allemaal stond. Eigenlijk zijn er nog veel meer rijstsoorten, maar dit zijn inderdaad de bekendste. Toen las ik het stukje onder het plaatje van Basmati rijst. Het is ongeveer waar wat er staat maar ik heb nog een paar vraagjes; basmati rijst is eigenlijk afkomstig uit Bangladesh en nog een vraagje; wat is dahl?? Ik hoop dat jullie snel antwoord geven op mijn korte vraag. Heel erg bedankt.

Charlot van Scheijen schreef:

Dag Anamika,
Dank voor je bericht!
Dahl is een Indiaas gerecht op basis van peulvruchten: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dal_(gerecht).
Hoop dat je zo voldoende weet.
Groeten, Charlot

RFAL Le Doux schreef:

Uw uiteenzetting over de diverse rijstsoorten klopt niet. Jamijnrijst en pandanrijst zijn twee totaal verschilllende soorten rijst. Pandanrijst is een met pandanblad op smaak gebrachte rijst. Jasmjinrijst is een geurende rijstsoort. Er wordt vaak gesjoemelt met de rijstsoorten pandan en jasmijn. Ze worden gemengd met inferieure rijst, geurmiddelen worden toegevoegd, pandan als Jasmijnrijst verkocht etc. etc.

Recept voor hartige muffins

Gerechten 30 juni 2015

De zomer(vakantie) is begonnen! Reden genoeg om gezonde en gemakkelijke recepten te verzamelen. Dit recept van Made by Ellen is perfect om mee te nemen onderweg. Handig voor op (...)

Lees meer

Bekijk meer