Hartig

Alles over radijs

Achter de schermen 18 juni 2015

Aankomende week ga je aan de slag met de pastasalade met Hollandse radijsjes en warmgerookte zalm uit Schotland. Ontdek meer over de radijs en lees waar het precies vandaan komt!

Lees meer

5 reacties

Angelique schreef:

Bedankt Robbert voor weer een duidelijke video. Kan iemand mij wat meer vertellen over het koken van de radijs? Of een recept. Rauw lust ik het niet, dus wie weet gekookt wel.

Maria schreef:

Kijk even op: http://www.mijnreceptenboek.nl/ingredienten/groenten/radijs.html succes en smakelijk eten.

Angelique schreef:

Kan er helaas geen lekker recept vinden. Alleen dat ik de radijs 8 tot 10 minuten kan koken dat ze gaar zijn. Maar toch bedankt.

Frederieke schreef:

Hi Angelique, misschien vind je hier ook nog wat inspiratie: http://bit.ly/1JfNNQH. Groetjes en een fijne dag, Frederieke

Angelique schreef:

Dankjewel , hier stonden gelukkig wel wat bruikbare tips bij.

Crumble met rode biet en chocolade

Gerechten 29 mei 2015

Deze crumble met rode biet en chocolade is misschien een beetje vreemd, maar heel lekker. Samen met de frambozen is dit echt een fantastische smaakcombinatie. De aardse smaak van biet (...)

Lees meer

5 reacties

Jorissen schreef:

Ja wel spijtig soms van het vegetarisch recept omdat de mannen daar meestal niet zo voor zijn. Dus misschien beter niet altijd erbij te doen

ellyvincken schreef:

Ik heb altijd vlees in de vriezer. Dus kan er altijd een klein stukje vlees bij.

anke schreef:

Dat is ook voor ons een oplossing vlees , vis of schaaldieren

ik zou bij een chocolade bieten crumble toch geen vlees gaan serveren… (of zijn de reacties bij het verkeerde artikel terecht gekomen?)

anke schreef:

Ja inderdaad verkeerd artikel !

Hollandse asperges uit Brabant

Achter de schermen 22 mei 2015

Het aspergeseizoen van 2015 is in volle gang! Het groeien van deze smakelijke wortelgroente neemt flink wat tijd in beslag. Zo staat een aspergeplant gemiddeld 10 jaar in de grond en levert (...)

Lees meer

3 reacties

Wil Hulshof schreef:

We zijn al enige tijd lid van HelloFresh. In eerste instantie gingen we voor drie maaltijden in de week, maar uiteindelijk beviel het ons zo goed dat we het uitgebreid hebben naar 5 dagen in de week. Ik denk dat het ten overvloede is te melden dat het ons prima bevalt. Natuurlijk zijn er wel eens gerechten die minder bevallen. Zo ben ik niet gek op lasagne, spaghetti of wat erop lijkt. Ook ben ik niet weg van de biefstuk reepjes. Dat ligt niet aan de kwaliteit van het vlees, want die is altijd goed en ziet er voortreffelijk uit. Nu eenmaal niet gek op biefstuk.

Heel vaak zit er veldsla en mesclun in de box. Die blijven heel lang goed en overheerlijk.

Wij merken dat we minder tijd kwijt zijn aan het boodschappen doen. Zeker mensen die werken en/of kinderen hebben een aanrader.

Petra schreef:

We hebben genoten van de asperges gisteren; wat heerlijk, wat makkelijk te maken…. mmm… het ging schoon op!! wij zijn grote fans van Hello Fresh!

mypinkfairytale schreef:

Dit recept was echt heerlijk!

Prei van groentekwekerij Smits

Achter de schermen 8 mei 2015

“Vers van het land, direct naar de klant!” Dat is de slogan van onze preileverancier uit het oosten van het land. Onze teler vertelt meer over prei die je regelmatig kunt vinden in de HelloFresh box.

Lees meer

2 reacties

Gerard Groot Hulze schreef:

contact met de klantenservice gaat niet omdat er een spamFILTER OP ZIT O.I.D.

vandaar nu op deze wijze..

Naar aanleiding van telefoon dd 11052015 om 18.50 uur.

Eenmalig is op 04052015 een 2p-box besteld en daar ook een mail van ontvangen, nu 11052015 wederom een 2-p box ontvangen ipv een 3p box.

Iets gaat er niet goed……. En ik was niet vergeten het vinkje te zetten voor eenmalig zoals gesuggereerd. …. zie hieronder !
——————————————————–
Beste Gerard,
De volgende wijzigingen zijn opgeslagen:

Aantal maaltijden: 3-maaltijdenbox – 2 personen
Aantal personen: Voor 2 personen:

De box krijg je eenmalig op: 04-05-2015
________________________________________
Wij wensen je veel plezier met jouw HelloFresh boxen!

Ook al eerder (26 april 201) is een box helemaal niet bezorgd…… hoewel er wel in jullie administratie/bezorging iets “groens” was ingevuld. Ook hier verder niets meer van gehoord…..

Het eten is lekker en leuk…… afhandeling een beetje slordig

Frederieke schreef:

Hi Gerard,
Als het goed is heb je inmiddels contact gehad met onze klantenservice. Fijn dat het eten goed bevalt! Vervelend dat het contact met de klantenservice niet helemaal soepel is verlopen. Hopelijk ben je inmiddels goed geholpen en kunnen we je ook in de toekomst goede service bieden! Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!
Groeten,
Frederieke

Zelf rösti maken: een stappenplan

Onze recepten 1 mei 2015

Rösti is een gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Je spreekt rösti uit als ‘reusjti’. Het gerecht bestaat uit aardappelreepjes die in een koekenpan worden gebakken als een soort pannenkoek. Wij gaan je helpen. Zelf rösti maken: een stappenplan.

Lees meer

Alles over rabarber

Ingrediënten 30 april 2015

Deze week zit er Hollandse rabarber in de Fruitbox. Wij zijn dol op deze friszure groente. Doordat het vooral wordt verwerkt tot een compote of in een zoet gerecht zou (...)

Lees meer

2 reacties

Vera schreef:

Lekker, rabarber mag van mij ook wel een keer bij de box original :-). En wellicht ook een keer iets van een hartig taartje?

Martine schreef:

Het eten in het algemeen is echt lekker, gemakkelijk, vlug klaar en zeker goed uitgelegd. Wij nemen voor 2p en hebben over voor een tweede maal te nemen.
Dit gerecht (taart met rabarber) is zeker goed in de smaak gevallen. Echt heerlijk…..

Kitchen on a mission

Achter de schermen 3 april 2015

Geregeld zitten er heerlijke lekkernijen uit het zuiden van Europa in de box. Denk aan de zongedroogde tomaten, gegrilde groenten en tomatentapenade. Lees hier meer over onze leverancier hiervan: Kitchen on a Mission.

Lees meer

2 reacties

christine schreef:

Ik ben op zoek naar jullie filmpje “granaatappelpitjes uit de schil krijgen”, maar kan het niet vinden!

Frederieke schreef:

Goedemorgen Christine, hier vind je het filmpje met de granaatappelpitjes: http://bit.ly/1uE6wPl. Groetjes, Frederieke

Wij houden van sla

Ingrediënten 1 april 2015

Wij houden van sla! Zo zit er vaak mesclun, veldsla en rucola in de box. Heb je weleens wat over? Probeer dan een van de volgende opties.

Lees meer

4 reacties

Criene schreef:

Ik heb laatst rucola-stamppot gemaakt met een pittige kaas er doorheen was dat erg lekker.
Van rucola kan je ook pesto maken.
Wij houden niet zo van mesclun (‘miskleun’), veldsla en rucola, dus hebben inderdaad vaak wat over.
Gelukkig vinden de kippen het erg lekker 🙁

Frederieke schreef:

Wat leuk dat je hier een stamppotje van hebt gemaakt Corine!

Johan schreef:

Wij houden net wel van slaatjes, lekker licht en gezond!

Marian schreef:

Stoven in wat roomboter, wat citroensap en zout erover , eventueel wat kaas erdoorheen. Kan met alle soorten sla maar vooral mesclun, nog lekkerder dan spinazie.

Verschillende aardappelsoorten

Achter de schermen 27 maart 2015

Bijna iedere week zitten er aardappelen in de box. Al honderden jaren worden er aardappelen, ook wel piepers genoemd, in Nederland gegeten. Je kunt er alle kanten mee op; je (...)

Lees meer

5 reacties

Trijntje schreef:

De Roseval.

Jeen schreef:

Rozeval vind ik top!

Paul van der Putten schreef:

Ik blijf toch bij de Nicola ondanks dat de Rozeval een nogal hippe look heeft!

Bas schreef:

Ik schil aardappels nooit. De fijne smaak zit precies onder de schil. Borstelen en ontpitten dus….

Simpele pompoensoep

Onze recepten 10 maart 2015

Heb jij deze week de Veggiebox en nog wat flespompoen over van de bulgur met za'atar? Maak er dan een simpele pompoensoep van. Ontzettend voedzaam, verwarmend en een echte crowdpleaser. (...)

Lees meer

2 reacties

Jasperina Rigter schreef:

Ik maak al jaren ijskastsoep en dan weet je nooit precies hoe het smaakt.restje groente en aardappellen groente uitje knoflookje uit de ijskast.koken pureren .lekker met zure room en verse kruiden.bacilicum peterselie.eet smakelijk.

Nanette Lemmens schreef:

Een snelle en heerlijke pompoensoep uit een vegetarisch kookboek:
Pompoenblokjes met blokjes wortel. Een Spaans pepertje fijnsnijden en bakken in wat (olijf-) olie. Pompoen en wortels toevoegen en groenten-bouiilon erbij doen. Koken tot het zacht is en dan met de staafmixer pureren. Lekker met ( zure) room en wat fijn geknipte bieslook.
Elke herfst een succes!

Bekijk meer