Simpele pompoensoep
10 maart 2015Heb jij deze week de Veggiebox en nog wat flespompoen over van de bulgur met za’atar? Maak er dan een simpele pompoensoep van. Ontzettend voedzaam, verwarmend en een echte crowdpleaser. Perfect avondeten als je thuiskomt van een lange dag werken en zin hebt in iets troostrijks. De variaties zijn eindeloos, en je kunt er goed restjes in kwijt. Kokosmelk bijvoorbeeld, wat gepelde tomaten of een beetje overgebleven spinazie: alles past goed bij de milde pompoensmaak.
Simpele pompoensoep
Ingredients
- Ingrediënten:
- Overgebleven pompoen
- Groentebouillon
- Benodigdheden:
- Pan met deksel
- Staafmixer of blender
Instructions:
- Bereid de bouillon. Snijd de pompoen in blokjes.
- Kook de pompoen in de bouillon 15 – 20 minuten, afgedekt, in een pan met deksel.
- Pureer daarna met een staafmixer of blender. Garneer eventueel naar smaak met crème fraîche of olijfolie.
Tip
Heb je ook kikkererwten, gember en/of komijnpoeder over? Dit is heel lekker door deze simpele pompoensoep!
Wat doe jij meestal met overgebleven pompoen? Laat het ons hier weten.
Ik maak al jaren ijskastsoep en dan weet je nooit precies hoe het smaakt.restje groente en aardappellen groente uitje knoflookje uit de ijskast.koken pureren .lekker met zure room en verse kruiden.bacilicum peterselie.eet smakelijk.
Een snelle en heerlijke pompoensoep uit een vegetarisch kookboek:
Pompoenblokjes met blokjes wortel. Een Spaans pepertje fijnsnijden en bakken in wat (olijf-) olie. Pompoen en wortels toevoegen en groenten-bouiilon erbij doen. Koken tot het zacht is en dan met de staafmixer pureren. Lekker met ( zure) room en wat fijn geknipte bieslook.
Elke herfst een succes!