Zelf rösti maken: een stappenplan
1 mei 2015Rösti is een gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Je spreekt rösti uit als ‘reusjti’. Het gerecht bestaat uit aardappelreepjes die in een koekenpan worden gebakken als een soort pannenkoek. Wij gaan je helpen. Zelf rösti maken: een stappenplan.
1. Meng de aardappelreepjes en ei in een kom en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Wil je jouw rösti wat extra smaak geven? Voeg dan net zoals op de foto wat takjes koriander toe.
2. Meng het röstibeslag goed door!
3. Voeg het röstibeslag toe aan een koekenpan. Druk goed plat, dek de pan af en bak 15 minuten op middelmatig vuur. Keer halverwege de rösti om (zie tip). Haal telkens de laatste 2 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoog om de korst stevig te maken.
Tip
Hoe draai je de rösti handig om? Schuif de rösti op een groot bord, leg de koekenpan er omgedraaid op en keer de koekenpan met het bord in een zwaai om. Wil je de rösti meer pit geven? Voeg dan een ½ tl cayennepeper per persoon toe.
Eet smakelijk!