Ontbijt

Wie wil een wafel? 🧇

Onze recepten 25 maart 2022

Veruit de lekkerste dag van het jaar: Internationale Wafeldag. Speciaal voor deze dag hebben we de beste wafelrecepten voor je verzameld. Maak ze helemaal naar je zin met jouw favoriete toppings. Maak je klaar en bakken maar!

Lees meer

Een eitje hoort erbij: de leukste ei-feitjes op een rij

Ingrediënten 24 maart 2021

Wist je dat één ei zeven vitaminen en 85 calorieën bevat en dat een ei in ongeveer 24 uur wordt gevormd? Met onze ei-feitjes word je een echte e(i)expert 👨‍🍳! (...)

Lees meer

Hoe pocheer je een ei?

Gerechten 28 februari 2018

Een gepocheerd eitje voelt als echte luxe – misschien omdat niet iedereen weet hoe je dit goed doet en je het daardoor niet zo vaak eet. Maar eigenlijk is het een eitje om te maken! Zie hier je dat doet.

Lees meer

1 reactie

Wouter B schreef:

Die azijn, het is een mythe, en ik kan er geen technologisch voordeel in bedenken.

Wat is nou de echte trick”: vooral als je er een stuk of 30 moet maken, en je niet weet wat voor kwaliteit eieren je hebt.

Neem een voldoende grote pan, met alleen een beetje zout in het water. Breng aan de kook, en breek het ei boven een theezeefje wat je eerst onder de kraan hebt natgemaakt.

Het ‘losse’ eiwit wat zo’n zooi geeft in je kookwater, zakt door het zeefje, en kun je naderhand gebruiken om een bouillon te klaren.

Het vaste eiwit rondom de dooier blijft in takt, en zo kantel je hem voorzichtig in het pocheerwater. Na een minuut of twee is ie dermate opgesteven dat je hem er met een schuimspaan uit kunt halen.

Daarna leg je ze op een bord met keukenpapier die je vervolgens in een oven op 70 graden zet.

Zo heb je 3 in tranches 30 perfect gepocheerde eieren!

Smoothie van banaan, amandel en cacao

Gerechten 30 december 2016

Heb je zin in de smaak van een chocolademilkshake maar ook in iets verantwoords? Deze smoothie is de oplossing. 

Lees meer

2 reacties

Lijkt me heerlijk. Banaan is mijn favoriete fruit en ik hou van smoothie’s, dus dit is het perfecte recept voor mij 🙂 Bedankt voor de tip, ik ga het zeker uitproberen

Charlot van Scheijen schreef:

Leuk om te horen, eet smakelijk!
Groeten, Charlot

Gezonde winterse smoothie tegen verkoudheid

Gerechten 16 november 2016

Ben jij, nu de winter op komst is, ook zo aan het sniffen? De dagen worden kouder en het kan soms lastig zijn om je weerstand goed op peil te houden.

Lees meer

1 reactie

Ik vind de website meer dan duidelijk, nodigt uit tot, maken en eten, vooral het stuk over de boerenkool.

Havermout ontbijtrecepten

Gerechten 7 oktober 2016

Ben je op zoek naar een voedzaam en veelzijdig ontbijtje? Havermout is je antwoord! 

Lees meer

Ananas-smoothie bowl

Onze recepten 16 augustus 2016

Je bent het misschien al eens tegengekomen de laatste tijd: een smoothie bowl. Wij vinden het een mooie aanvulling op ons ontbijt-repetoire en delen een van onze favoriete recepten voor een smoothie bowl met ananas.

Lees meer

Rijstpap als ontbijt

Gerechten 14 juni 2016

Wat te doen met een restje rijst? Maak er rijstpap van! Niet als toetje maar als ontbijt. 

Lees meer

1 reactie

Ariane schreef:

Dit recept (rijstpap) werkt niet. Na een kwartier is de rijst nog niet gaar en heb ik al 5x melk moeten toevoegen omdat het droogkookte, ondertussen volcontinu roerend alsof ik pindasaus aan het maken was. De honing-kaneelcombi meekoken geeft een bittere nasmaak.
Opgezocht in basiskookboek Kook ook. Dat geeft een heel andere verhouding melk:rijst, nl een halve liter op 50 à 60 gram, en een sudder- (niet kook-!)tijd op het allerlaagste pitje, liefst nog met een sudderplaatje ertussen. En dan kooktijd een uur ipv 15 min. Gezien de staat van de rijst (zilvervlies, volgens de tip van HelloFresh op een recept bij de doos van vorige week) lijkt mij dat geen overbodige kooklengte.

Meloensoep: een heerlijk tussendoortje voor in de lente!

Onze recepten 10 mei 2016

Vorige week konden kon je op onze Facebookpagina jouw favoriete fruitrecept kiezen. Deze week delen we graag het recept met de meeste stemmen. 

Lees meer

Ontbijt over de hele wereld

Gerechten 9 mei 2016

Eet jij ’s ochtends altijd een kommetje yoghurt met granola of een boterham met chocoladepasta? Lekker, maar met je ontbijt kun je ook variëren. Om jou te inspireren zochten wij uit hoe mensen over de hele wereld ontbijten!

Lees meer

Bekijk meer