Veruit de lekkerste dag van het jaar: Internationale Wafeldag. Speciaal voor deze dag hebben we de beste wafelrecepten voor je verzameld. Maak ze helemaal naar je zin met jouw favoriete toppings. Maak je klaar en bakken maar!
Lees meerWist je dat één ei zeven vitaminen en 85 calorieën bevat en dat een ei in ongeveer 24 uur wordt gevormd? Met onze ei-feitjes word je een echte e(i)expert 👨🍳! (...)
Lees meerEen gepocheerd eitje voelt als echte luxe – misschien omdat niet iedereen weet hoe je dit goed doet en je het daardoor niet zo vaak eet. Maar eigenlijk is het een eitje om te maken! Zie hier je dat doet.
Lees meer1 reactie
Heb je zin in de smaak van een chocolademilkshake maar ook in iets verantwoords? Deze smoothie is de oplossing.
Lees meer2 reacties
Lijkt me heerlijk. Banaan is mijn favoriete fruit en ik hou van smoothie’s, dus dit is het perfecte recept voor mij 🙂 Bedankt voor de tip, ik ga het zeker uitproberen
Ben jij, nu de winter op komst is, ook zo aan het sniffen? De dagen worden kouder en het kan soms lastig zijn om je weerstand goed op peil te houden.
Lees meer1 reactie
Ik vind de website meer dan duidelijk, nodigt uit tot, maken en eten, vooral het stuk over de boerenkool.
Je bent het misschien al eens tegengekomen de laatste tijd: een smoothie bowl. Wij vinden het een mooie aanvulling op ons ontbijt-repetoire en delen een van onze favoriete recepten voor een smoothie bowl met ananas.
Lees meerWat te doen met een restje rijst? Maak er rijstpap van! Niet als toetje maar als ontbijt.
Lees meer1 reactie
Dit recept (rijstpap) werkt niet. Na een kwartier is de rijst nog niet gaar en heb ik al 5x melk moeten toevoegen omdat het droogkookte, ondertussen volcontinu roerend alsof ik pindasaus aan het maken was. De honing-kaneelcombi meekoken geeft een bittere nasmaak.
Opgezocht in basiskookboek Kook ook. Dat geeft een heel andere verhouding melk:rijst, nl een halve liter op 50 à 60 gram, en een sudder- (niet kook-!)tijd op het allerlaagste pitje, liefst nog met een sudderplaatje ertussen. En dan kooktijd een uur ipv 15 min. Gezien de staat van de rijst (zilvervlies, volgens de tip van HelloFresh op een recept bij de doos van vorige week) lijkt mij dat geen overbodige kooklengte.
Vorige week konden kon je op onze Facebookpagina jouw favoriete fruitrecept kiezen. Deze week delen we graag het recept met de meeste stemmen.
Lees meer
Die azijn, het is een mythe, en ik kan er geen technologisch voordeel in bedenken.
Wat is nou de echte trick”: vooral als je er een stuk of 30 moet maken, en je niet weet wat voor kwaliteit eieren je hebt.
Neem een voldoende grote pan, met alleen een beetje zout in het water. Breng aan de kook, en breek het ei boven een theezeefje wat je eerst onder de kraan hebt natgemaakt.
Het ‘losse’ eiwit wat zo’n zooi geeft in je kookwater, zakt door het zeefje, en kun je naderhand gebruiken om een bouillon te klaren.
Het vaste eiwit rondom de dooier blijft in takt, en zo kantel je hem voorzichtig in het pocheerwater. Na een minuut of twee is ie dermate opgesteven dat je hem er met een schuimspaan uit kunt halen.
Daarna leg je ze op een bord met keukenpapier die je vervolgens in een oven op 70 graden zet.
Zo heb je 3 in tranches 30 perfect gepocheerde eieren!