De beste brownies + 3 toppings 8 februari 2019

door Lisa Kapan Ingrediënten

Of het nu voor Valentijnsdag, Moederdag, een verjaardag is of niets van dat alles: heb je eigenlijk een reden nodig om brownies te maken? Dacht het niet! Met dit recept maak je de smeuïgste, sappigste en sensueelste brownies die je smaakpapillen ooit geproefd hebben. En als klap op de chocolade-vuurpijl: we geven je er drie verschillende toppings bij. Daar ben je wel even zoet mee. 🙂

De beste brownies

Met een basisrecept voor brownies heb je tot het einde der tijden een perfect recept achter de hand om zelfs de grootste zuurpruim mee aan het smullen te krijgen. Ons basisrecept hebben we aangevuld met macadamianoten en stukjes witte en pure chocolade, gewoon omdat we soms geloven in meer = meer. Varieer gerust met jouw favoriete notensoort en voeg er verder aan toe wat je lekker vindt. Hup, aan de bak!

Top-toppings

Elke chocoholic weet: een goede brownie heeft eigenlijk geen tierelantijntjes nodig. Toch maken we voor deze drie toppings graag een uitzondering. Met deze roomkaas-vanilletopping, framboos-chocoladefudgetopping of bietentopping gaat je brownie van basic naar briljant in een handomdraai.

Roomkaas-vanilletopping

Ingredients:

    • 200 g roomkaas
    • 60 g zachte roomboter
    • 200 g poedersuiker 
    • 2 tl vanille-extract 
    • Gekleurde hagel (optioneel)

Instructions:

  1. Doe de roomkaas met de roomboter in een kom en gebruik een mixer om het te mengen. Voeg in delen de poedersuiker toe en vervolgens het vanille-extract.
  2. Zet even in de koelkast om wat op te stijven en verdeel over de brownies. Maak eventueel af met wat gekleurde hagel of andere garnering naar keuze.

Framboos-chocoladefudgetopping

Ingredients:

    • 90 g pure chocolade
    • 100 g zachte roomboter
    • 130 g poedersuiker 
    • 1 tl vanille-extract 
    • 100 g frambozen 

Instructions:

  1. Doe de pure chocolade in een hittebestendige kom en laat au bain-marie smelten. Roer door, zet vervolgens apart en laat wat afkoelen.
  2. Klop in een andere kom de boter met een mixer en voeg hier in delen de poedersuiker aan toe. Roer er tot slot het vanille-extract en het chocolademengsel door. Doe het mengsel even in de koelkast om wat op te stijven. Verdeel over de brownie en maak af met de frambozen.

Bietentopping

Ingredients:

    • 120 g zachte roomboter
    • 200 g poedersuiker 
    • 1 el bietenpuree
    • Scheutje melk 

Instructions:

  1. Doe de roomboter in een kom en klop met een mixer. Voeg de poedersuiker er in delen aan toe.
  2. Voeg hierna de bietenpuree toe en een scheutje melk om de substantie wat gladder te maken. Mix nogmaals. Doe het mengsel even in koelkast om wat op te stijven. Verdeel de bietentopping over de brownie.
Vorig artikel
Veel pret, weinig vet: 2 recepten voor de Airfryer Veel pret, weinig vet: 2 recepten voor de Airfryer
Volgend artikel
Vegetarische valentijns-pasta met aubergineballetjes Vegetarische valentijns-pasta met aubergineballetjes

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.