De Kerstbox: hoofdgerechten

16 december 2014
door hellofresh Onze recepten

  De Kerstbox: het hoofdgerecht

  Heb jij de Kerstbox al besteld? Vanaf nu vertellen wij jou elke week wat meer over de ingrediënten die in de Kerstbox zitten. Vorige week heb je kunnen lezen over het voorgerecht, vandaag vertellen we je meer over de verschillende hoofdgerechten, waar jij hopelijk met kerst ook van gaat genieten.

  Kalfsentrecôte met sjalotjes

  Kalfsentrecote

  De kalfsentrecôte in de Kerstbox komt uit Nederland en heeft een ster van het Beter Leven keurmerk. Kalfsentrecôte wordt gesneden van de dunne lende (rug) en is een stuk malser dan runderentrecôte. De kalfsentrecôte bereid je a la minute als de andere ingrediënten al klaar zijn. In het recept staat aangegeven hoe lang je de kalfsentrecôte het beste kunt bakken voor een rode, medium of doorbakken entrecôte. De sjalotjes zorgen voor een zoetige smaak!

  Zeebaars met saus van roomboter en kappertjes

  Zeebaars

  De zeebaars komt zowel in zoet als in zout water voor. Zeebaars is een gezonde witvis die op vele manieren bereid kan worden. Voor dit gerecht bak je de zeebaars in een koekenpan. De zeebaars in de Kerstbox is gevangen in de Atlantische oceaan en komt van Van Meines.

  Quiche met gestoomde kastanjes en witlof

  Gestoomde kastanjes met witlof

  Heb jij al weleens kastanjes gegeten? De kastanjes komen uit het bekende kastanjegebied Châtaigne d’Ardèche. Hier worden de kastanjes handmatig geoogst van september tot december. Deze kastanjes zijn 100% naturel en bevatten geen toevoegingen. Kastanjes zijn goed voor de gezondheid en worden dan ook regelmatig geadviseerd aan sporters. Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitamine B1 en B2! Daarnaast zijn kastanjes rijk aan mineralen zoals magnesium en ijzer. In combinatie met de witlof heeft deze vegetarische quiche een unieke smaak!

  Bij elke variant bereid je een Italiaanse risotto, frisse koolrabi en een gezonde salade. Ook hebben wij een set bijpassende wijnen voor je uitgezocht bij de Wijnbeurs. Bekijk hier de verschillende opties!

  Tip

  Kijk hier voor de leukste én makkelijkste manieren om je huis gezellig én praktisch kerstproof te maken!

  Volgende week lees je meer over het nagerecht. Stay tuned! Wil je de Kerstbox bestellen? Dat kan hier

  Vorig artikel
  Verschillende pastasoorten op een rijtje Verschillende pastasoorten op een rijtje
  Volgend artikel
  Kerst in de VS Kerst in de VS

  Gerelateerde artikelen