Tips, tricks en inspiratie – #groenemaandag in een notendop

10 april 2017
door Sanne van Dartelen Lifestyle

  Maandagen waren nog nooit zo groen. De afgelopen weken stonden in het teken van veel groente en geen vlees eten op maandag. En wat was dat lekker!

  Niet alleen hebben wij veel HelloFresh’ers weten te inspireren – alle prachtige foto’s zijn ons bewijsmateriaal – ook hebben wij ons enorm láten inspireren door de talloze bloggers die bijzondere recepten met ons deelden.

  Waar hebben we het nu eigenlijk over gehad de afgelopen weken? In deze blog kun je het allemaal nog eens rustig nalezen.

  Tips & tricks

  Het is lastig om je eetpatroon van de ene op de andere dag te veranderen. Daarom is het ook fijn om te beginnen met één dag in de week. Daarnaast kun je andere stappen nemen om geleidelijk verandering aan te brengen. Daar waren deze artikelen op gericht. Wat was jouw favoriete tip?

  [columns_row width=”third”] [column]Gek op vlees[/column] [column]Groenspiratie[/column] [column]3x meer groente[/column] [/columns_row] [columns_row width=”third”] [column][/column] [column]groenspiratie[/column] [column][/column] [/columns_row]
  [columns_row width =”third”] [column]Nederlanders zijn verknocht aan hun stukje vlees.[/column] [column]Vega saai? Wij geven je inspiratie![/column] [column]Met deze tips verwerk je meer groente in je routine.[/column] [/columns_row]
  [columns_row width=”third”] [column][button content=”Blog lezen” color=”green” text=”white” url=”https://blog.hellofresh.nl/nederlanders-zijn-gek-op-vlees/” openin=”_blank”][/column] [column][button content=”Blog lezen” color=”green” text=”white” url=”https://blog.hellofresh.nl/groenspiratie/” openin=”_blank”][/column] [column][button content=”Blog lezen” color=”green” text=”white” url=”https://blog.hellofresh.nl/3x-makkelijk-meer-groente/” openin=”_blank”][/column] [/columns_row]
  [columns_row width=”third”] [column]Groente voor kids[/column] [column]5x vullende ingrediënten[/column] [column]Taart met groente[/column] [/columns_row] [columns_row width=”third”] [column]groenemaandag[/column] [column][/column] [column][/column] [/columns_row]
  [columns_row width=”third”] [column]Tips om jouw kids aan de groente te krijgen.[/column] [column]Deze ingrediënten maken jouw maaltijd compleet.[/column] [column]Tijd voor een feestje met deze zoete taarten.[/column] [/columns_row]
  [columns_row width=”third”] [column][button content=”Blog lezen” color=”green” text=”white” url=”https://blog.hellofresh.nl/8-trucs-om-je-kids-meer-groente-te-laten-eten/” openin=”_blank”][/column] [column][button content=”Blog lezen” color=”green” text=”white” url=”https://blog.hellofresh.nl/5-ingredienten-om-je-groene-gerechten-nog-vullender-te-maken/” openin=”_blank”][/column] [column][button content=”Blog lezen” color=”green” text=”white” url=”https://blog.hellofresh.nl/bakken-met-groente/” openin=”_blank”][/column] [/columns_row]

  Inspiratie

  Behalve onze eigen recepten lazen we ook ontzettend veel blogs van foodies, moeders, vegetariërs, vleesliefhebbers en nog vele anderen. De meesten gingen niet alleen de uitdaging aan, maar deelden ook de meest lekkere recepten en bijzondere verhalen, die we jullie natuurlijk niet wilden onthouden.

  Uit Pauline’s Keuken

  Wij hebben elke maandag genoten van de vegetarische recepten van onze #groenemaandag-ambassadeur Pauline Weuring van Uit Pauline’s Keuken. Onze HelloFresh’ers waren ook fan, getuige de vele ‘Pauline-recepten’ die gepost werden op Instagram. Vooral de bloemkoolcurry met kikkererwten zagen we heel vaak voorbij komen. Lekker!
  pauline blog

  Kleine Rotterdammer

  Blogger Kleine Rotterdammer greep #groenemaandag aan om er eens goed over na te denken hoe ze haar kleine man zover krijgt om zonder vlees te eten. Zij deelde 5 gerechten die niet alleen jij, maar ook jouw kleintjes lekker zullen vinden.

   

  kleine rotterdammer

  Cotton and Cream

  Gelukkig werd er ook stilgestaan bij andere belangrijke zaken, zoals: wat eet je dan bij de borrel als vlees geen optie is? Cotton and Cream had het antwoord met dit recept voor zoete aardappelballetjes met feta. Bitterballen zijn zo 2016…

  cotton cream

  Little spoon

  Hoe kleurrijk koken met groente kan zijn, zagen we terug bij Little spoon. Deze harissa-aubergine met granaatappelpitjes knalt van het bord af. Ook de pastasalade heeft lekker veel kleur – zo zit je vanzelf vrolijk aan tafel!

  little spoon

  Ouiouilasvega

  Ouiouilasvega sprak de magische woorden ‘makkelijk’ en ‘lasagne’ en wij waren meteen verkocht. Als vegetariër die samenwoont met een heuse carnivoor weet zij precies hoe ze ook de echte vleesliefhebber tevreden stelt met een vegetarische maaltijd.

  ouiouilasvega

  Momambition

  Niet iedereen die meedeed was meteen overtuigd van vegetarisch eten. Momambition, zelfverklaard vleesliefhebber, ging de uitdaging aan met behulp van een Veggiebox. Op haar blog deed zij verslag van hoe het haar is bevallen.  

  momambition

  Sociale HelloFresh’ers

  Als wij vragen om foto’s van jullie gerechten, hoeven we gelukkig nooit bang te zijn dat daar geen reactie op komt! We werden overspoeld door mooie foto’s van jullie groene gerechten, hieronder zie je een greep uit de Instagram-reacties.
  [wdi_feed id=”1″]
  Natuurlijk zijn wij ook erg benieuwd naar hoe jij #groenemaandag hebt ervaren en of je er misschien zelfs wel mee verdergaat. Wij hebben deze weken in elk geval weer heel veel ideeën opgedaan om nog wel een flink aantal groene maandagen vooruit te kunnen.

  How was jouw #groenemaandag?

  Vorig artikel
  Het is altijd… tijd voor paprika Het is altijd… tijd voor paprika
  Volgend artikel
  15 lentegerechten die binnen 30 minuten op tafel staan 15 lentegerechten die binnen 30 minuten op tafel staan

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Tineke schreef:

  Ga nog ff door..met groen.