Haast & honger: 5 tips om sneller aan tafel te gaan

30 november 2017
door Lisa Kapan Achter de schermen

  Eindeloos zoeken in drukke supermarkten, steeds hetzelfde recept maken of niet weten wat je moet eten. Dit zijn voorbeelden van situaties die je met de HelloFresh Box op smakelijke wijze uit de weg gaat. Onze recepten staan ook altijd snel op tafel, maar er zijn een aantal extra tips waarmee je bij tijdnood nog sneller een voedzame maaltijd binnenkrijgt. 

  kooktipsEerst lezen, dan sjezen

  Je kent het wel, je komt na een lange dag thuis, hebt trek of haast, maar wilt toch echt iets lekkerders op tafel zetten dan een gebakken ei of een treurige soep uit blik. Een goede manier om sneller een recept te koken is om voor je komst in de keuken het recept al goed te lezen. Doe dit bijvoorbeeld in je lunchpauze, in het openbaar vervoer op weg naar huis of wachtend op het schoolplein. Hiervoor is onze app een echte uitkomst! Als je eenmaal thuis komt zul je merken dat je, als je de stappen en handelingen al in je hoofd hebt zitten, je in de keuken veel sneller je weg weet te vinden naar een dampend bord genot.

  Handig hakken

  Een andere manier om meer snelheid te maken aan het keukenblad is door het snijwerk van tevoren te doen. Heb je dus al voor de avond valt een gaatje in je (drukke) dag, bijvoorbeeld in de ochtend of tussen de middag? Haal je snijplank tevoorschijn en ga aan de slag! Als je dan eenmaal aan het avondeten wilt beginnen kun je in een beweging al je gesneden ingrediënten neerzetten, achter de kookplaat plaatsnemen en gáán.

  kooktipsIt takes two

  Een tip die bijvoorbeeld sporters graag toepassen is het ‘preppen’ van eten. Hiermee kook je voor een aantal dagen je (avond)maaltijden of soms zelfs al voor de hele week. Misschien is het in het begin een beetje wennen, maar als je een rustige avond hebt en je hebt je avondeten achter de kiezen, ga dan nog een maaltijd maken en bewaar het in de koelkast of vriezer. Zo zet je op momenten van haast als Speedy Gonzales een maaltijd op tafel die niet alleen Fresh smaakt, maar ook met liefde door jezelf is gemaakt.

  Half om half

  Maak je in de avond plannen, bijvoorbeeld om te gaan sporten, maar komt je avondeten hierdoor een beetje in de knel? En zit je niet te wachten op een vervelende, volle buik tijdens je workout, maar wil je wel iets goeds gegeten hebben voor de broodnodige energie? Dan hebben we een handige tip die sportievelingen uit ons team vaak toepassen: de half/half -regel. Als je je in de bovenstaande situatie bevindt, maak dan je maaltijd zoals je gewend bent, maar eet er maar de helft van. De andere helft eet je als je weer thuis bent en de zweetdruppels zijn opgedroogd. Zo heb je een minder zwaar gevoel tijdens het sporten, maar krijg je wel voedingsstoffen binnen waar je écht iets aan hebt!

  tipsSoeper snel

  Tot slot zijn wij bij HelloFresh altijd fan van soep, ongeacht het seizoen of de gelegenheid. Een verse soep zorgt ervoor dat je veel goede ingrediënten binnenkrijgt, je zet het snel op tafel, wordt lekker verwarmd van binnen en de maaltijd is licht genoeg om erna nog andere (actieve) plannen te hebben. Als je ervoor zorgt dat je altijd de basisingrediënten in huis hebt, zoals ui, knoflook en een bouillonblokje, kun je met diverse overgebleven groenten al snel een makkelijke soep maken. Na het afblussen van de kort gebakken ingrediënten, laat je de soep nog even pruttelen en kun jij in die tijd iets anders doen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en je bent klaar! Inspiratie voor lekkere soepen vind je hier.

  Wat doe jij om nog sneller aan tafel te gaan?

  Vorig artikel
  Tips & tricks: venkel schoonmaken Tips & tricks: venkel schoonmaken
  Volgend artikel
  Cook it Forward met Dennis Weening Cook it Forward met Dennis Weening

  Gerelateerde artikelen