Tips & tricks: venkel schoonmaken

28 november 2017
door Wendy Ingrediënten

  Venkel is ontzettend veelzijdig. Van risotto tot salade – met deze knol met anijsachtige smaak kun je alle kanten op. 

  Zowel de knol zelf als de zaadjes worden veel gebruikt in de Zuid-Europese keuken en de laatste tijd zie je het ook steeds vaker verschijnen op menu’s in Noord-Europa.

  Aan venkelzaad worden al eeuwen allerlei helende werkingen toegedicht. Er wordt ook gezegd dat venkelzaad je honger stilt. Vroeger kauwden gelovigen tijdens de kerkdienst daarom vaak op venkelzaad om het knorren van hun maag tegen te gaan.

  Maar hoe maak je deze knol, die er toch wel een beetje gek uitziet, schoon? Met dit stappenplan draai je daar je hand niet voor om.

  Zo doe je het!

  [columns_row width=”half”] [column][/column] [column][/column] [/columns_row][columns_row width=”half”] [column]Stap 1: Was de venkel goed[/column] [column]Stap 2: Snijd de stengels van de bol af[/column] [/columns_row] [columns_row width=”half”] [column][/column] [column][/column] [/columns_row] [columns_row width=”half”] [column]Stap 3: Bewaar de stengels, de bol en het venkelgroen apart[/column] [column]Stap 4: Snijd de venkel in kwarten en verwijder het harde stukje net zoals bij een appel of peer[/column] [/columns_row] [columns_row width=”half”] [column][/column] [column][/column] [/columns_row] [columns_row width=”half”] [column]Stap 5: Snijd alle kwarten in reepjes en volg vervolgens het recept[/column] [column]Stap 6: Gebruik het venkelgroen ter garnering van het gerecht[/column] [/columns_row]

  Koken met venkel

  Vind je het zonde om de stengels van de venkel weg te gooien? Bewaar ze dan om er later soep van te maken! Lekker als lunch of als voorgerecht, serveer daarna dit vispakketje met kabeljauw en venkel of deze platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta en jouw dinertje kan niet meer stuk.

  Eet smakelijk!

  Vorig artikel
  Achter de schermen – eventmanager Gail Achter de schermen – eventmanager Gail
  Volgend artikel
  Haast & honger: 5 tips om sneller aan tafel te gaan Haast & honger: 5 tips om sneller aan tafel te gaan

  Gerelateerde artikelen

  6 reacties

  Leidy schreef:

  Beste Wendy,

  Venkel is inderdaad een heerlijke groente, maar groeit (in tegenstelling tot wat je schrijft) echt niet onder de grond…….

  Handige tips, dankjewel!

  ik ga dat thuis meteen uit proberen

  Hele slimme manier om je eten snel schoon te hebben, kan je dat ook bij meer groenten doen?

  Charlot van Scheijen schreef:

  Goedemorgen, leuk dat je het zo’n slimme manier vindt! Venkel heeft natuurlijk een heel specifieke structuur, met de verschillende ‘rokken’. Dit is daarom echt specifiek geschreven voor venkel. Fijne dag! Groeten, Charlot

  Vonkel schreef:

  Bedankt voor de tips! I love venkel