Tips & tricks: venkel schoonmaken 28 november 2017

door Wendy Ingrediënten

Venkel is super veelzijdig. Deze groen-witte groente heeft een lichte anijssmaak die zorgt voor een frisse adem, een gezonde spijsvertering en daarnaast stillen de zaadjes gemakkelijk je honger. Om het storende geknor van de maag te voorkomen kauwden gelovigen daarom vroeger tijdens de kerkdienst op venkelzaad.

Toch nemen al deze kwaliteiten niet weg dat hij er een beetje gek uit ziet. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen met schoonmaken – maar geen nood aan de man, volg gewoon ons stappenplan!

Zo doe je het!

Stap 1: was de venkel goed
Stap 2: snijd de stengels van de bol af
Stap 3: bewaar de stengels, de bol en het venkelgroen apart
Stap 4: snijd de venkel in kwarten en verwijder het harde stukje net zoals bij een appel of peer
Stap 5: snijd alle kwarten in reepjes en volg vervolgens het recept
Stap 6: gebruik het venkelgroen ter garnering van het gerecht

Koken met venkel

Vind je het zonde om de stengels van de venkel weg te gooien? Bewaar ze dan om er later soep van te maken! Lekker als lunch of als voorgerecht, serveer daarna dit vispakketje met kabeljauw en venkel of deze platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta en jouw dinertje kan niet meer stuk.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Achter de schermen – eventmanager Gail Achter de schermen – eventmanager Gail
Volgend artikel
Haast & honger: 5 tips om sneller aan tafel te gaan Haast & honger: 5 tips om sneller aan tafel te gaan

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Leidy schreef:

Beste Wendy,

Venkel is inderdaad een heerlijke groente, maar groeit (in tegenstelling tot wat je schrijft) echt niet onder de grond…….

ik ga dat thuis meteen uit proberen

Hele slimme manier om je eten snel schoon te hebben, kan je dat ook bij meer groenten doen?

Charlot van Scheijen schreef:

Goedemorgen, leuk dat je het zo’n slimme manier vindt! Venkel heeft natuurlijk een heel specifieke structuur, met de verschillende ‘rokken’. Dit is daarom echt specifiek geschreven voor venkel. Fijne dag! Groeten, Charlot

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *