HelloFresh vegetarisch

13 maart 2015
door hellofresh Achter de schermen

  HelloFresh vegetarisch

  Naast een Originalbox met zowel vlees- als visgerechten kun je bij ons ook een Veggiebox bestellen! HelloFresh vegetarisch dus. Zo nu en dan krijgen wij hier vragen over. “Waarom hebben jullie een Veggiebox?” en “waarom zit er ook een vegetarisch recept in de Originalbox?” zijn hier enkele voorbeelden van. Wij geven dan ook graag meer uitleg over bepaalde keuzes.

  HelloFresh vegetarisch: de Veggiebox 

  Met HelloFresh kun je elke dag onbezorgd genieten van gezond eten en wordt lekker eten, makkelijk gemaakt! Voor mensen die vegetarisch eten hebben wij de Veggiebox samengesteld. Deze box bevat geen vlees, vis of gevogelte. Onze diëtiste Dafna zorgt ervoor dat je met een vegetarisch weekmenu ook alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Zo zitten er vaak noten, peulvruchten, vegetarische burgers, tofu, falafel, kaas en eieren in de box.

  Kaas in de Veggiebox

  Wij geloven in verse en pure producten. Onze kaasboer Eriks Delicatessen zorgt voor de meest smaakvolle kazen zonder onnodige toevoegingen. De ambachtelijke kaas in de Veggiebox bevat wel dierlijk stremsel. Wij kiezen hier bewust voor, omdat we de box graag willen samenstellen met pure producten. Hier kun je meer lezen over de grana padano die geregeld in de Veggiebox zit.

  Eieren in de Veggiebox

  Wij gebruiken vrije-uitloopeieren van Blije Kip in de HelloFresh Box. Dit familiebedrijf zorgt voor verse eieren die afkomstig zijn van kippen die elke dag naar buiten kunnen in de vrije natuur. We hechten er belang aan dat de leveranciers, net als wij, passie en aandacht hebben voor het product en dat deze zijn geproduceerd met respect voor het milieu en dierenwelzijn. Wij kiezen daarom onze leveranciers zorgvuldig uit.

  Een vegetarisch recept in de Originalbox

  In onze Originalbox zit ook altijd een vegetarisch gerecht. Wij kiezen hier bewust voor, omdat wij geloven dat variatie een positieve bijdrage levert aan een gezonde levensstijl. Zo zijn er veel onderzoeken die uitwijzen dat het minderen van vlees en vis een positieve bijdrage levert aan de gezondheid. Naast het feit dat vlees en vis veel belangrijke voedingsstoffen bevatten, krijg je door het eten van meer plantaardige producten en minder dierlijke producten meer vezels binnen en minder verzadigde vetzuren. Beide zijn goed voor het hart en bloedvaten.

  Daarnaast draag je zo ook een steentje bij aan een duurzamere maatschappij, doordat een vegetarisch voedingspatroon aanzienlijk minder uitstoot van broeikasgassen en landgebruik vergt dan een voedingspatroon met veel vlees. Bekijk hier onze top 3 van vegetarische recepten van de afgelopen tijd!

  Heb je hier nog vragen over? Wij horen dit graag. Laat dan een reactie achter onder dit artikel!

  Vorig artikel
  Maartje’s top 3 van keukengerei Maartje’s top 3 van keukengerei
  Volgend artikel
  Groenten die je opnieuw kunt laten groeien Groenten die je opnieuw kunt laten groeien

  Gerelateerde artikelen

  12 reacties

  maja van spaandonk schreef:

  Beste mensen,

  Voor ons is de samenstelling van de box prima!
  Ik kook iedere week 2x vis 2x vlees en 3 x vegetarisch dus wij zijn heel content!
  groetjes, Maja

  Frederieke schreef:

  Fijn om te horen Maja:) Ik wens je aankomende week weer veel kookplezier! Groetjes, Frederieke

  Lucia Ceballos schreef:

  Heel tevreden met de HELLO FRESH boxen!
  We eten gezonder, eten elke weekdag thuis gezellig met z’n vier, geen stress om te gaan winkelen, geen stress que inspiratie, het is beter voor de portemonnee en we verspillen geen geld aan ongezonde voeding.
  Hoe kon ik al die jaren zonder?

  Frederieke schreef:

  Hier worden we blij van Lucia:) Bedankt voor het delen van jouw enthousiast bericht! Fijn weekend, Frederieke

  Mira schreef:

  Ik ben ook elke week superblij met HelloFresh. Heb zo heel veel plezier in koken, eet veel gevarieerder. Eet gerechten die ik anders niet zo snel zou maken maar wel heel lekker vind en m’n gezin gaat hier lekker in mee en is ook meestal enthousiast.

  Christa schreef:

  Komt er in de toekomst ook een vegetarische box voor 5 dagen?

  Frederieke schreef:

  Hi Christa, op dit moment ligt dit niet binnen onze mogelijkheden maar zodra dit een optie is zullen we je dit zeker laten weten! Groetjes, Frederieke

  lvercruysse schreef:

  Jammer te lezen dat er dierlijk stremsel in jullie kazen zit. Als jarenlange vegetariër (16jaar) kies ik bewust voor kazen zonder dierlijk stremsel. Anders zijn we grote fan van de box, dus misschien een alternatief aanbieden?

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Ivercruysse, bedankt voor je bericht. Begrijpelijk dat kaas met dierlijk stremsel niet binnen jouw, als jarenlange vegetariër, eetpatroon past. Binnen korte termijn zullen we geen box aanbieden met kazen zonder dierlijk stremsel, maar ik geef je feedback uiteraard door aan mijn collega’s die de box samenstellen. Groetjes en een fijne dag, Frederieke

  Barbara schreef:

  Hoi! ik kies de veggiebox omdat ik allergisch ben voor veel soorten vis en ik vind het zonde soms een deel va de box niet te kunnen gebruiken. Kan ik per week kijken wat er in de original box en op basis daarvan (op tijd) wisselen tussen original of veggie? Of worden jullie dan niet blij qua inkoop en is dat niet de bedoeling?

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Barbara, het is zeker mogelijk om per week te wisselen tussen de Original- en Veggiebox. Dit kun je zelf aangeven in je online account. Let wel goed op, doe dit altijd uiterlijk op de woensdag voor de daaropvolgende week. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag! Groetjes, Frederieke

  Yentl schreef:

  Erg jammer om te lezen dat jullie bewust kiezen voor niet-vegetarische kaas. Hierdoor zou ik zo’n box ook gelijk niet aanschaffen en is de naam veggiebox eigenlijk niet eens passend bij de inhoud. Voor mensen die vlees eten en soms een keer geen vlees willen is deze box wellicht aansprekelijker omdat het voor hen vaak niet uit maakt wat voor kaas er in zit en of daar de inhoud van de maag van een kalf in zit, of ze weten niet wat er allemaal in hun voedsel zit. Maar voor een vegetariër als ik is dit erg vervelend. Mag ik vragen wat de reden is voor de bewuste keuze?